CROPIX
TAMAN KAD SU SE NAVIJAČI VRATILI

DINAMU PRIJETE ČAK DVIJE KAZNE ZBOG GRIJEHA U LIGI PRVAKA Evo što je UEFA 'iskopala' Modrima nakon briljantne pobjede na Maksimiru

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. kolovoz 2018. 16:55

Atmosfera u Dinamu i oko njega sa svakom novom utakmicom, posebice europskom, sve je pozitivnija, gledatelja je sve više. Naravno, još to nisu brojke koje se očekuju i koje su u rangu s Dinamovim rezultatima, ali sudeći i prema prodaji godišnjih ulaznica, koja ide bolje nego prijašnjih godina, može se naslutiti da će već na Young Boysima, ostvare li Modri u Švicarskoj dobar rezultat, gledatelja biti još i više.

Međutim, idilu tu i tamo poremeti pokoje pismo iz UEFA-e. Stiglo je jedno i jučer u Maksimir, UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Dinama zbog problema na tribinama na utakmici s Astanom.

Naime, osim neprohodnosti pojedinih prolaza, UEFA je kao grijeh upisala i paljenje baklji i bacanje nekih predmeta u teren. Što znači da Modre jamačno čeka nova kazna. Zapravo, ne jedna, nego dvije, jer UEFA je isti postupak pokrenula i nakon utakmice s Hapoelom, ali kaznu još nije poslala.

A baš je tu utakmicu Dinamo igrao pred praznom sjevernom tribinom zbog kazne iz prošle sezone. Što znači da su Modri recidivisti, u očima UEFA-e to je uvijek teži prekršaj.

Predmnijevamo da će kazna ipak biti samo novčana i da će biti dobro upozorenje za iduće (barem) četiri europske utakmice ove jeseni u Maksimiru. Bila bi šteta da sad kad je počeo intrigirati publiku Dinamo opet ostane bez nje zbog nekoliko incidentnih tipova. Znamo da ne može sve biti savršeno, stadion nije kazalište, ali UEFA ima nizak prag tolerancije i to treba imati u vidu.

Linker
26. travanj 2024 08:10