Jedan naš navijač nije mogao niti hodati, odvezli su ga u kolicima...
 Dražen Antolić/SN
INCIDENT U ZRAČNOJ LUCI

DOLAZAK HRVATSKIH NAVIJAČA POČEO RUŽNIM SCENAMA Policija na pisti upala u avion koji je doletio iz Splita, pogledajte kako su izgledali neki putnici!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. listopad 2019. 21:00

Dolazak hrvatskih navijača u Cardiff počeo je incidentom. Policija je blokirala avion Easy Jeta na Gatwicku koji je doletio iz Splita. Zabranili su izlazak putnika, ušli u zrakoplov i okružili skupinu Hrvata. Nije ih bilo teško prepoznati zbog dresova. Tek kad su ih zaustavili i onemogućili da izađu, dozvoljen je izlazak ostalih putnika.

Što se dogodilo? Veseli Hrvati, mahom Slavonci, koji su na Poljudu navijali za Vatrene prije ukrcaja kupili su u zračnoj luci četiri boce Jamesona. Njih 12, ali nisu svi jednako skloni whiskeyu… Neki su jače i brže praznili čaše, a to diže raspoloženje, počela je galama, pjesma, i tko zna što još. Neki od putnika prijavio je da ih se maltretira, kapetan je odmah alarmirao organe reda koji su bili spremni.

Dražen Antolić/SN
Jedan naš navijač nije mogao niti hodati, odvezli su ga u kolicima...

- Ne može pogriješiti u opisu, što god stavite bit će blago kako je doista bilo – kazao nam je jedan od svjedoka.

Nakon što se zrakoplov ispraznio, policija ih je izvela. Na tom letu bio je i Marijan Novoselac, navijačka legenda kojeg je HNS službeno proglasio najvjernijim, čovjekom koji je bio na najviše utakmica. Nakon kratke istrage policija je izdvojila petoricu, od kojih su neki u međuvremenu zaspali, ne mogavši se oduprijeti moći alkohola.

Ivu nisu ni uspjeli probuditi nego su ga ukrcali u kolica. Reklo bi se „Oduzeo se“. Petoricu i Marijana odveli su u tunel, ali imali su sreću, dečki iz policije bili su odlično raspoloženi. Novoselca je osoblje optužilo da ih je nedopušteno fotografirao. - Je'l smijem to slikati – pitao je jedan drugi.
- Slikaj, slikaj, bila bi šteta da to propustiš – odgovorio mu je policajac.

Nakon pretresa i pregleda dokumenata pustili su ih, Ivo se nije otrijeznio ni u metrou, i dalje su ga gurali u kolicima. Ljudi su se raspitivali što mu je:
- Starost, bolest – krenula je sprdnja.

Navijači su došli u Cardiff, ali i mail za njima, Easy Jet je petorici poništio povratne karte, uzeo im pravo da se s njima vrate u Hrvatsku. Ako nije policija, kaznio ih je prijevoznik. Kako će natrag? Odmah su kupili nove karte za Easy Jet i online se čekirali. U ponedjeljak će znati je li upalilo….

Linker
04. travanj 2024 01:09