screenshot

'PATIT ĆEMO ZBOG IDIOTA'

ENGLESKI NAVIJAČI RADILI NEREDE NA ULICAMA PORTA, IMA I OZLIJEĐENIH Engleski savez oštro osudio nemili događaj: 'Sramota ste za našu momčad...'

AUTOR:
  • Damir Dobrinić

 • OBJAVLJENO:
 • 07.06.2019. u 08:23

 • HULIGANIZAM Engleski fanovi radili nerede u Portu

  Nije sve prošlo bez problema uoči sinoćnjeg dvoboja Nizozemske i Engleske u Guimaraesu u kojem je pobjedu i plasman u finale Lige nacija izborila nizozemska momčad (3:1).

  U srijedu navečer u Portu uhićena su dvojica engleskih huligana nakon sukoba s interventnom portugalskom policijom, čija su dvojica pripadnika ozlijeđena. Englezi su bocama zasuli portugalske navijače u fan zoni u kojoj su gledali utakmicu Portugal - Švicarska. U Portugal je stiglo oko 15.000 engleskih navijača, a mnogi su smješteni u Portu, 50 kilometara udaljenom od Guimaraesa.

  - Engleski savez oštro osuđuje scene viđene u Portu. Svi koji su odgovorni za ove nerede nisu pravi navijači Engleske i nisu dobrodošli u nogomet. Oni su sramota za našu momčad i tisuće engleskih navijača koji su se normalno ponašali - poručili su iz FA-a.

      

  Oglasio se i Kevin Miles, šef službene organizacije engleskih navijača pod nazivom The Football Supporters’ Association.

  - Najveći problem ovih incidenata, kojima većina engleskih fanova nije svjedočila, jest što ćemo sad svi ostali patiti zbog reputacije koju je stvorila ova manjina idiota.

  I prošle godine u ožujku, kad su Nizozemska i Engleska igrale prijateljsku utakmicu u Amsterdamu, bilo je velikih nereda. Uhićeno je tada više od 1.000 engleskih navijača...

  Iz drugih medija