screenshot
'PATIT ĆEMO ZBOG IDIOTA'

ENGLESKI NAVIJAČI RADILI NEREDE NA ULICAMA PORTA, IMA I OZLIJEĐENIH Engleski savez oštro osudio nemili događaj: 'Sramota ste za našu momčad...'

HULIGANIZAM Engleski fanovi radili nerede u Portu
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 07. lipanj 2019. 10:23

Nije sve prošlo bez problema uoči sinoćnjeg dvoboja Nizozemske i Engleske u Guimaraesu u kojem je pobjedu i plasman u finale Lige nacija izborila nizozemska momčad (3:1).

U srijedu navečer u Portu uhićena su dvojica engleskih huligana nakon sukoba s interventnom portugalskom policijom, čija su dvojica pripadnika ozlijeđena. Englezi su bocama zasuli portugalske navijače u fan zoni u kojoj su gledali utakmicu Portugal - Švicarska. U Portugal je stiglo oko 15.000 engleskih navijača, a mnogi su smješteni u Portu, 50 kilometara udaljenom od Guimaraesa.

- Engleski savez oštro osuđuje scene viđene u Portu. Svi koji su odgovorni za ove nerede nisu pravi navijači Engleske i nisu dobrodošli u nogomet. Oni su sramota za našu momčad i tisuće engleskih navijača koji su se normalno ponašali - poručili su iz FA-a.

Oglasio se i Kevin Miles, šef službene organizacije engleskih navijača pod nazivom The Football Supporters’ Association.

- Najveći problem ovih incidenata, kojima većina engleskih fanova nije svjedočila, jest što ćemo sad svi ostali patiti zbog reputacije koju je stvorila ova manjina idiota.

I prošle godine u ožujku, kad su Nizozemska i Engleska igrale prijateljsku utakmicu u Amsterdamu, bilo je velikih nereda. Uhićeno je tada više od 1.000 engleskih navijača...

Linker
20. travanj 2024 14:04