CROPIX
PJESMA ZA KAPETANA

FOTO: LUKA MODRIĆ DOBIO OVACIJE NA POČETKU, NIKOLA JURČEVIĆ NA KRAJU LUDE UTAKMICE Kapetan Vatrenih dostigao Rakitića, Vlaovića i Kalinića!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. rujan 2019. 20:31

Azeri su se trudili napraviti što bolji ugođaj. Prilikom dolaska na stadion dočekala nas je živa glazba, i to limena, a orkestar je svirao hit rock benda Queen "We Will Rock You“.

Hrvatski sektor bio je iza sjevernog gola i na korneru sjevera i istoka. No, ponešto naših navijača našlo se i na drugim tribinama malog stadiona na kojem inače igra Neftči i koji ima dvije etaže, ali sve skupa na njega stane 11 tisuća gledatelja. Hrvata je bilo nekoliko stotina. Međutim, tribine nisu ni približno bile pune, što ne čudi, i najave su govorile da nema velikog zanimanja. Hrvatski nogometaši dočekani su pljeskom kad su izašli na zagrijavanje.

Naši navijači teško da su mogli poželjeti bolji početak. Razigrana Hrvatska koja je pregazila Slovačku u petak istrčala je na travnjak i protiv Azerbejdžana, i odmah od početka dala do znanja da danas ne bi trebalo biti dileme oko pobjednika. Međutim, pokazalo se upravo suprotno.

Atomski početak koji je Luka Modrić okrunio pogotkom iz jedanaesterca već u 11 minuta nagradili su i navijači.

Niih oko petstotinjak od prve je minute nadglasalo oko 9.000 domaćih navijača, a kad je Luka zabio i to na dan svog 34. rođendana, doživio je prave ovacije tribina.

Drugi Modrićev rođendanski pogodak

Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Luka Modrić danas si je za 34. rođendan darovao pogodak Azerbajdžanu, bio je to njegov 15. gol u dresu reprezentacije. Drugi koji je postigao na svoj rođendan. Modrić je poentirao i za svoj 29. rođendan, 9. rujna 2014. protiv Malte.

Modrić je u ponedjeljak 124. put igrao za Hrvatsku, ispred njega je samo rekorder Darijo Srna sa 134 nastupa, a s 15 golova na diobi osmog mjesta po broju pogodaka za Vatrene izjednačio se s Nikolom Kalinićem, Ivanom Rakitićem i Goranom Vlaovićem.

Sep 1, 2019; Flushing, NY, USA; Novak Djokovic of Serbia faces Stan Wawrinka of Switzerland in a fourth round match on day seven of the 2019 US Open tennis tournament at USTA Billie Jean King National Tennis Center. Mandatory Credit: Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports - 13297840
Screenshot: Reddit

Peti put Modrić je za Hrvatsku zabio s bijele točke, ne računajući raspucavanja jedanaesteraca. Davor Šuker je prvi s 12 golova s 11 metara, drugi Srna sa šest, dok je Modrić je treći. (dd)

Izborniku Jurčeviću samo blag pljesak, a na kraju ovacije

Vrlo blag pljesak dobio je Nikola Jurčević od domaćih navijača na početku. Kad je službeni spiker čitao imena prve postave Hrvatske, naši fanovi ovacijama su popratili svako ime. I domaći navijači jednako su reagirali na imena domaćih igrača, osim Krivocjuka za kojeg ću se čuli i zvižduci.

Kad je došlo na red imena Nikole Jurčevića čuo se vrlo blagi, sporadični pljesak tek manjeg dijela gledatelja. Međutim, na kraju susreta, kad je Azerbajdžan izvukao remi, a po prilikama je mogao i do pobjede, oko devet tisuća gledatelja zdušno je pozdravilo i Jurčevića i domaće igrače.

Odigrali su najbolju utakmicu ovih kvalifikacija i zasluženo su na kraju pobrali ovacije.

Linker
20. travanj 2024 16:22