CROPIX
NAVIJAČKA PRIČA S RUJEVICE

FOTO: NAPOKON PREPUN STADION, VATROMET I EUFORIJA NA RUJEVICI Talijanski jahtaši nudili 1500 kuna za ulaznicu, stiglo i pregršt poznatih lica...

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 08. prosinac 2017. 09:49

Ako je ona utakmica protiv Cibalije kada su nogometaši Rijeke osvojili naslov prvaka Hrvatske bila utakmica godine, jučerašnji sraz s Milanom bio je “prvi do”. Svaka čast Sevilli, Feyenoordu ili Lyonu, ali Milan je najveći suparnik koji je od 1984. i Real Madrida gostovao na Kvarneru.

Interes javnosti bio je ogroman; iako Gattuso u Rijeku nije doveo najjače adute, ludnica za ulaznicama vladala je do zadnjih trenutaka prije utakmice. Jednu viška imao je Josip Mišić, 10-ak minuta prije početka utakmice uzalud je po tribini tražio nekoga kome treba. Šteta, mnogi bi je zlatom platili, čuli smo da je skupina od desetak talijanskih jahtaša večer prije utakmice nudila i 200 eura po ulaznici samo da budu na Rujevici. Kako smo čuli, ostali su kratkih rukava, ali dovoljan je to znak da je i ovakav Milan itekako velik mamac za gledatelje.

Privukao je sraz s Rossonerima i mnoga poznata lica, vidjeli smo nekadašnjeg trenera Rijeke Ivana Katalinića, posebno srdačan ispred zapadne tribine bio je pozdrav nekadašnjih suigrača Đonija Tafre i Admira Hasančića, koji je s obitelji potegao iz Sarajeva da bi gledao Rijeku... Vjerojatno se još netko od bivših igrača našao na tribini, “glavešina” iz Saveza i političkih krugova nije bilo, ako ne računamo one koji redovito prate Rijeku.

Uvertira utakmice zanimljiva je bila i na tribinama.

- Milan, Milan va fan culo - zaorilo se s istoka, milanisti s juga brzo su uzvratili na isti način, naravno, ubacivši Rijeku u skandiranje. Aplauz svih ostalih tribina vjerojatno ih je zbunio, kao što je i sve na stadionu zbunila himna Lige prvaka koja se malo prije početka utakmice čula s tribine gdje su bili smješteni Milanovi tifosi.

To je bio i jedan od zadnjih puta da smo ih čuli, nakon što je Armada zagrmila nekoliko trenutaka prije prvog sučeva zvižduka, čuli su se samo navijači Rijeke koji su diktirali ritam navijanja. Da tribine proključaju, nije trebalo puno čekati, Jakov Puljić maestralno je pogodio za vodstvo Rijeke. Netko je na novinarskoj tribini odmah imao i zanimljivu dosjetku:

- Dvije sezone igrao je za Inter, jedva je dočekao zabiti Milanu.

Nikog nije bilo briga što je riječ o Interu iz Zaprešića...

Linker
20. travanj 2024 08:07