CROPIX / CROPIX
ZA SVAKU OSUDU

FOTO: NEZAPAMĆEN GOVOR MRŽNJE NA POLJUDU Navijači Hajduka izvjesili transparent posvećen ustaškim zločincima u logorima Jasenovac i Stara Gradiška

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. veljača 2019. 18:59

Nakon što su grafiti s ustaškom tematikom preplavili cijeli Split, slična se stvar, nažalost, našla i na sjeveru Hajdukovog stadiona. Za vrijeme utakmice protiv Gorice nekoliko je navijača Bijelih na tribini istaknulo transparent s natpisom 'Maksovi mesari', piše Slobodna Dalmacija.

"Maksovi mesari" bili su ustaški zločinci u logorima Jasenovac i Stara Gradiška koji su pod zapovjedništvom Vjekoslava Luburića činili najstrašnije zločine i vršili masakr nad protivnicima ustaškog režima.

Ne treba objašnjavati zbog čega takvim transparentima nije mjesto na tribini, nadamo se da se takvo što više neće moći vidjeti među najvjernijim navijačima Hajduka, govor mržnje treba što prije iskorijeniti.

Cropix

--------------------------------------------------------------------------------------

A u okviru projekta 'Izravna prevencija navijačkog nasilja' promatrači HHO-a pratili su utakmice 22. kola HT prve Hrvatske nogometne lige, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja.

NK RUDEŠ - HNK RIJEKA 2 : 4

Utakmica 22. kola HT prve HNL odigrana u petak, 22. veljače 2019. u 18 sati u Zagrebu na stadionu u Kranjčevićevoj pred oko 300 gledatelja, među kojima se nalazila i grupa pripadnika Armade (navijačka skupina HNK Rijeke, njih šezdesetak). Nisu zabilježeni značajniji navijački ispadi.

HNK HAJDUK - NK GORICA 0 : 0

Po teškim vremenskim uvjetima u subotu 23. veljače 2019. u Splitu na Poljudu odigrana je u 17.30 sati utakmica 22. kola HT prve HNL koju je pratilo blizu 7.000 gledatelja od kojih oko 2.000 pripadnika Torcide (HNK Hajduk).

Veći dio susreta protekao je bez navijačkih ispada, a u razdoblju 0d 81. do 84. minute zapaljeno je 15-ak baklji. Na samom kraju utakmice, u sudačkoj nadoknadi, Torcida skandira „Hrvatska policija, mito i korupacija“.

GNK DINAMO - HNK OSIJEK 3 : 0

Na stadionu u Maksimiru odigrana je u nedjelju 24.veljače 2019. u 17.30 sati utakmica 22.kola HT prve nogometne lige kojoj je nazočilo oko 4.500 gledatelja, od kojih gotovo 1.000 pripadnika BBB (navijačka skupina GNK Dinama), te 50-ak članova Kohorte (navijačka skupina HNK Osijeka). Susret je protekao uglavnom u korektnom ozračju, a zabilježili smo skandiranje Kohorte u 45. minuti („Purgerske pičke), te BBB u 56. i 57. minuti („Osječke pičke“). Također, u 81. minuti BBB pale 9 baklji od kojih šest bacaju na tartan stazu, a jednu na sam travnjak. Zapaljena je i jedna bljeskalica.

Linker
20. travanj 2024 00:20