CROPIX/Na fotografij: Slaven Bilić i Dragan Primorac
SVI ŽELE NA DERBI

FOTO: POZNATI I SLAVNI NA VELIKOM POLJUDSKOM DERBIJU Slaven Bilić prije odlaska u novi klub došao na poljudski zapad, skaut Anderlechta snimao Modre

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 30. rujan 2018. 17:33

Loža poljudskoga stadiona bila je dobro ispunjena VIP gostima za najveći hrvatski derbi. Mnoštvo bivših igrača i trenera pohodilo je utakmicu koja se ne propušta bez obzira što je bodovna razlika između dva rivala bila velika.

Na Poljud je stigao i nekadašnji kapetan Bijelih, trener i izbornik reprezentacije Slaven Bilić koji je potpisao ugovor s Al Ittihadom, ali je svejedno prije puta došao vidjeti svoj matični klub protiv Dinama.

Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

Bilo je tu još legendarnih igrača Hajduka poput Zlatka i Zorana Vujović, Ivana Gudelja, Drage Ćelića, Tončija Gabrića, Nikice Cukrova, Stipe Pletikose, Tomislava Ercega, Srđana Andrića, Mate Bilića, Tomislava Rukavine koji je igrao na obje strane. Bio je tu i Robert Jarni, pa treneri Petar Bakotić i Željko Mijač, primijetili smo i nekadašnjega stratega Bijelih Sergija Krešića koji također nije propustio derbi. Bili su tu igrači starije generacije Ivo Bego i Ante Ivković Zonzi.

Utakmice Hajduka ne propušta ni bivši predsjednik poljudskoga kluba Marin Brbić koji je također bio tu. U B loži, nešto iznad, bili su bivši igrači Anthony Šerić, Franko Bogdan, Vik Lalić te Marijo Osibov koji je trenirao drugu momčad Bijelih, ali i Tonči Bašić, nekadašnji trener i sportski direktor Splita. Primijetili smo i nenogometna imena poput poznatog vaterpolskog trenera i izbornika Nevena Kovačevića te vaterpolista Denija Lušića, ali i braću Primorac, Dragana i Damira koji često navraćaju do Poljuda. Dinamo je u loži predstavljao Tomislav Svetina, direktor Modrih koji je bio u prvom redu s delegacijom maksimirskoga kluba.

Susret u Poljudu dviju najtrofejnijih hrvatskih momčadi bio je mamac i za skaute europskih klubova koji prate ima li u našoj ligi kvalitete za njih. Predstavnik Anderlechta bio je u Poljudu zbog skautiranja protivnika u Europskoj ligi, a uz njega su još bili emisari Chelseaja, Borussije Dortmund, Genoe, Lillea i Kopenhagena.

Odlična posjećenost Poljuda nije izostala, na splitskom stadionu skupilo se puno ljudi - 21.472. Nije bilo kao na prošlom derbiju u Splitu kada je bilo preko 31 tisuće gledatelja, kada se Hajduk mogao približiti na minus dva, no za hrvatske prilike ovo je čudo. A uostalom, Hajduk ima konstantu da je najgledaniji hrvatski klub u domaćem prvenstvu.

Što se tiče toga tko je sretniji napustio tribine, onda su to navijači Dinama čiji klub je ostao na istoj razlici. Domaći navijači vratili su se kući neutralnoga dojma koji ipak ima mrvicu pozitivnog predznaka jer Bijeli nisu poraženi u utakmici koja će se po kvaliteti brzo zaboraviti.

Linker
20. travanj 2024 17:34