Tom Dubravec / CROPIX CROPIX
TRANSPARENTI, BAKLJE, UVREDE...

FOTO: UZAVRELA ATMOSFERA NA DERBIJU, POLJUD JE GRMIO OD PRVE MINUTE Torcida zapalila baklje uz povike 'Mrzim Dinamo, srpsko ime to!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. ožujak 2020. 20:28

Manchester United, HSV, Celtic, Lech Poznan, Lecce, Marseille i Dinamo Moskva, skauti sedam klubova došli su na Poljud pogledati najveću utakmicu HNL-a. Ali, globalni zdravstveni problem, dobro nam znan koronavirus, neke je i zaustavila na putu prema Splitu.

- Primili smo četiri otkaza zbog koronavirusa - rečeno nam je iz press službe splitskog kluba.

Koji su skauti otkazali, nije naglašeno, ali u konačnici nije ni važno. Činjenica je da ni splitska utakmica nije izuzeta od nevolja s kojima se suočava veći dio Europe i neke od azijskih zemalja. Derbi je to, nije obična utakmica, na globalnoj je nogometnoj karti...

Domaće ljude korona nije spriječila da dođu na Poljud. Izbornik U-21 Igor Bišćan sa svojim asistentima Mihaelom Mikićem i Antom Tomićem smjestio se ponad A lože u kojoj su inače sjedili mnogobrojni veterani Hajduka. Od Vlatka Đolonge, preko Stipe Pletikose, Tomislava Ercega, Ivana Gudelja, Darka Miladina, Kazimira Vulića, Darka Butorovića i drugih.

Dalić nije mogao doći

Svi su došli pogledati utakmicu koja dvaput godišnje privuče najviše navijača na Poljud. Među njima je bio i bivši predsjednik Bijelih Hrvoje Maleš, a od ljudi iz HNS-a u A loži sjedio je izvršni direktor Marijan Kustić, dok je izbornik Dalić već ranije najavio kako zbog obveza neće prema Splitu.

Torcida je utakmicu otvorila velikom koreografijom preko cijele sjeverne tribine i porukom “Od osnutka doktori tehnike i fantomi pirotehnike”, a shodno poruci krenule su i bakljade. Prvi dim pokrio je Poljud već u sedmoj minuti, dok navijači Dinama još nisu ni stigli na svoja mjesta na jugozapadnoj tribini. Tri minute kasnije Poljud je na nogama iščekivao bijeg Jaira s centra igrališta, a u 15. minuti baklje sa Sjevera već su letjele na travnjak. Jedna je čak završila i u mreži Josipa Posavca.

Bilo je svakojakih povika, kako za Hajduk, tako i protiv Dinama ('Mrzim Dinamo, srpsko ime to').

Nakon 25 minuta s Juga se javilo i 300-tinjak Boysa, pa je ostatak poluvremena protekao u međusobnom, već toliko puta viđenom, verbalnom prepucavanju.

Ukupan posjet bio je na očekivanoj brojci, jer u najavi se predviđalo da će više od 20.000 gledatelja ispuniti Poljud. Ipak, nije pao rekord sezone od 29.359. koliko ih je uživo pratilo derbi Hajduk - Dinamo iz kolovoza prošle godine. Možda je još netko odustao zbog korone osim menadžera i skauta....

Linker
14. travanj 2024 03:53