Sportske novosti
VELIKI POVRATAK NAVIJAČA

FOTO, VIDEO: KAKVA ĆE TO TEK BITI LUDNICA NA MAKSIMIRU Pogledajte kakvu su spektakularnu atmosferu Bad Blue Boysi i Futsal Dinamo napravili na Šalati

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 09. rujan 2016. 23:53

Preko 2.000 ne gledatelja, već navijača, okupiralo je zagrebačku Šalatu u tradicionalnom otvaranju sezone Futsal Dinama, koji već treću godinu zaredom na kultnom gradskom mjestu javnosti pokazuje svoje snage.

Pjesma nije prestajala svih gotovo 2,5 sata koliko je trajao spektakularni dvoboj s grčkim Doucasom, koji je završio s prijateljskih i miroljubivih 5:5. Osvajači Grčkog kupa i pretendenti na naslov prvaka Hrvatske miroljubivo su završili sjajan dvoboj koji je ostao u sjeni sjajnih navijačkih scena podrške.

- Hvala vam na ovome iskustvu, molim vas pozovite nas i sljedeće godine - govorili su predsjedniku i igraču Matiji Đulvatu grčki igrači nakon utakmice.

Izuzev te fantastične navijačke scenografije, koja već treću godinu zaredom na Šalati okuplja tisuće Zagrepčana, odvijao se douše prijateljski meč, ali i utakmica kluba koji je u tri godine od poluamaterizma narastao do pretendenta za naslov prvaka Hrvatske. Grbeša, Reid, Matošević, Prgomet, te povrh svega Karlovačko, odali su da Futsal Dinamo ove sezone misli jako, jako ozbiljno.

- Niti u primisli prije tri godine nije bilo da bismo mogli doći do ovog statusa, ali rad, povrh svega navijači, zbog kojih smo dobili ljubav i pažnju, donijeli su sve dobro što se događa - govore bivši predsjednik Juraj Fabijanić.

- Naš trenutačni budžet iznosi preko milijun kuna, a on se ponajprije puni od članarina, sponzora, te prodanih ulaznica što je hrvatski kuriozitet. Ta simbioza daje nam za pravo da rastemo i napadnemo Split i Nacional, koji su ovoga ljeta oslabili.

Navijačka ljubav se očituje i putem punjenja računa...

- Prije tri godine da je neko kazao kako će klub izrasti u ovako nešto ne bih mu vjerovao, ali kada danas pogledam tribine i shvatim da novac ne ulažemo u instant uspjeh, već u škole za djecu koja se žele baviti futsalom tada sam najsretniji čovjek na svijetu. Ova momčad možda može napasti naslov prvaka Hrvatske, ali igrače za napad na europski krov nećemo kupovati već stvoriti. Oni se kriiju u našoj školi za klince koja danas broji 80-oro dječaka, a koja će uz sustavan rad i trening uskoro pstati naši predvodnici za rušenje Europe - otkriva predsjednik i veliki entuzijast Matija Đulvat.

- Dinamo nakon značajnog potpisa sa Karlovačkim, kao i drugim sponzorima, će sa zaradom kupljenih ulaznica i članarinom, ne puca da postane "one hit wonder", već da postane trajna i vječna vrijednost ovoga grada kojemu ljubav daju navijači.

Linker
19. travanj 2024 07:26