CROPIX
BOGATIJE PRVENSTVO

FOTO:CIJELI GRAD NA UTAKMICU! TKO JE TO STIGAO U HNL? Već dvije godine zaredom su uvjerljivo najgledaniji u drugoj ligi, a u leđa im gleda i pola prve

Piše: Ivica HercegObjavljeno: 20. svibanj 2019. 10:15

Varaždin je nakon punih sedam godina čekanja ponovno dobio nogometnog prvoligaša. Igrači Branka Karačića u pravom su nogometnom spektaklu odigranom pred devet tisuća gledatelja zasluženo pobijedili Šibenik s 3:1 osiguravši tako prvo mjesto na ljestvici i prije posljednjeg kola. Varaždinci su i prošle godine bili jako blizu, a ove su doista pokazali najveću kvalitetu u drugoligaškom društvu.

Ispunjen stadion i sjajna atmosfera samo su potvrdili da će Prva HNL s Varaždinom u ligi sigurno biti i jača i posjećenija.

Jučer je na utakmici odluke sve bilo krcato, 9.000 gledatelja zdušno je navijalo za domaće, a rekordno je bilo i cijele sezone, barem kad je u pitanju Druga HNL. Naime, i drugu godinu zaredom momčad Varaždina uvjerljivo je najgledanija u 2. HNL. Na svojem su stadionu Varaždinci do sada imali podršku 22.250 navijača, ili čak četiri puta više od prvog pratitelja Zadra. I po sveukupnom zbroju opet su uvjerljivo ispred ostalih 13 drugoligaša. Dosad su privukli pozornost 28.100 gledatelja, ili čak tri puta više nego njihov najbliži susjed Međimurje.

Varaždinci visoko kotiraju i kada se uključe podaci o gledanosti deset prvoligaša. Naime, na visokom su šestom mjestu; ispred su, očekivano, Hajduk, Dinamo, Rijeka i Osijek te Gorica. Dakle, točno polovica prvoligaša ima manju domaću podršku od Varaždinaca.

Valja pritom napomenuti da će prvoligaši ukupno odigrati čak deset utakmica više od drugoligaša, ali i to da su jučerašnjim derbijem brojke gledanosti Varaždinaca dodatno podebljane.

Linker
25. travanj 2024 03:49