Damir Krajac / CROPIX
ZBOG PONOVLJENOG PREKRŠAJA

HAJDUK ĆE PLATITI TRANSPARENT KOJI JE ZGROZIO HRVATSKU Zbog 'Maxovih mesara' i drugih prekršaja zatvara se jedna tribina, a stigla je i novčana kazna

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. ožujak 2019. 16:48

Treće kolo u nizu navijači Hajduka, ovoga puta u Zaprešiću prošle nedjelje, izvijesili su sramotni transparent "Maxovi mesari" na ogradu tribine.

Ovoga puta, međutim, Hajduk nije prošao nekažnjeno, iako je kao klub i službenim priopćenjem prije dva dana osudio isticanje spomenutog transparenta.

Alan Klakočer, disciplinski sudac HT Prve lige, izlistao je kazne za prošlo kolo, a Hajduk je "nagrađen" zatvaranjem sjeverne tribine Poljuda protiv Rudeša, idućoj domaćoj utakmici koja je u Splitu na rasporedu za dva kola. U istom paketu Hajduku je stigla i novčana kazna od 50 tisuća kuna.

"Zbog paljenja pirotehničkih naprava, neprimjerenog skandiranja i isticanja transparenta s neprihvatljivim sadržajem među pripadnicima navijačke skupine Torcida na gostujućoj tribini na utakmici Inter Zaprešić-Hajduk čime su opetovano napravljeni prekršaji iz članka 67. i 88. DP HNS-a, HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem jedne utakmice bez gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 50.000 kuna. NK Inter-Zaprešić kao organizator utakmice kažnjen je novčanim iznosom od 5.000 kuna", stoji u službenom objašnjenju kazne Disciplinske komisije HNS-a.

Bez kazne nije prošao ni Dinamo - zbog zapaljenih devet baklji BBB-a na utakmici s Lokomotivom, maksimirski je klub kažnjen s 15 tisuća kuna, dok će Lokosi kao organizator platiti kaznu od sedam tisuća kuna.

Linker
24. travanj 2024 13:01