CROPIX
'MI NE BJEŽIMO OD ODGOVORNOSTI'

HAJDUK IZDAO PRIOPĆENJE O INCIDENTU NA POLJUDU 'Stanje u HR nogometu je zatrovano, frustrirajuće.., no mi ne smijemo dozvoliti da se propust ponovi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. ožujak 2017. 13:59

Hajduk je na svojim službenim stranicama objavio priopćenje vezano uz jučerašnji incident na poljudskom derbiju s Rijekom.

Pri samom kraju utakmice jedan je navijač utrčao na teren 'naoružan' vatrogasnom štipaljkom te je pokušao napasti suca Marija Zebeca da bi nakon toga nekoliko minuta potpuno nesmetano šetao terenom, dok ga pripadnici specijalne policije nisu izveli sa stadiona.

Zbog ovoga bi propusta Hajduk mogao biti teško kažnjen.

Priopćenje kluba prenosimo u cijelosti:

"Neovisno o namjerama ili motivima osobe koja je ušla u teren nesporno je da se radi o velikom sigurnosnom propustu.


fan attacks referee

Ulazak osobe u teren s predmetom kojim može ozbiljno ozlijediti bilo koga na terenu je nedopustiv, jednako kao i spora reakcija koja je uslijedila nakon toga.

Za sigurnost na stadionu su zadužene zaštitarske tvrtke i policija. Naravno da imamo slobodu izbora koju ćemo tvrtku angažirati stoga ne bježimo od odgovornosti, dok će, sigurni smo, policija preispitati svoje djelovanje.

Stanje u hrvatskom nogometu je zatrovano, frustrirajuće i posljedice su pogubne, no mi kao organizator ne smijemo dozvoliti da se ovakav propust ponovi.

Svi koji nastupaju na Poljudu, kao i svi naši gledatelji i navijači, moraju se osjećati sigurno. Protiv smo i ne podržavamo nikakav oblik nasilja niti protuzakonitog ponašanja.

Napravit ćemo sve što je u našoj moći da ga na našem stadionu ne bude. Nadamo se da će nam ozdravljenje hrvatskog nogometa u tome pomoći", stoji u priopćenju.

Linker
21. travanj 2024 13:59