CROPIX
NAVIJAČKI GRIJESI

HAJDUK NAJTEŽE KAŽNJEN Na Poljud stigla nova 'čestitka' zbog bakljade, Dinamov povremeni kapetan dobio utakmicu suspenzije

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. rujan 2017. 16:37

Disciplinska komisija HNS-a na osnovu ovlaštenja Izvršnog odbora HNS-a donijela je odluke o kaznama za prekršaje na utakmicama 10. kola Hrvatski telekom Prve lige, objavljeno je na njihovoj službenoj stranici, a obrazloženje prenosimo u cijelosti.

Leonardo Sigali (Dinamo) kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i 4.000 kuna novčane kazne zbog isključenja na utakmici Istra 1961-Dinamo (prekršaj nad suparnikom u izglednoj prilici za pogodak).

Na istoj utakmici navijačka skupina BBB s tribine jug u 77. minuti bacila je dvije baklje na navijače na istočnoj tribini te u slijedećoj minuti ubacila jednu baklju u teren za igru zbog čega je GNK Dinamo kažnjen iznosom od 10.000 kuna, a NK Istra 1961 kao organizator s 5.000 kuna.

Na utakmici Hajduk-Lokomotiva pripadnici navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini u 60. minuti zapalili su 20 baklji, nekoliko bljeskalica te 5 dimnih kutija koje su gorjele 3 minute pa je zbog učestalog prekršaja iz članka 67. DP HNS HNK Hajduk kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 20.000 kuna.

NK Lokomotiva mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog prekršaja iz članka 54. DP HNS na istoj utakmici (5 žutih kartona).

Pionir NK Osijek Tin Polić zbog isključenja na utakmici 7. kola Prve HNL-PIONIRI Cibalia-Osijek kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja, a istu kaznu dobio je i kadet HNK Šibenik Luka Žaja zbog obraćanja pomoćnom sucu neprimjerenim riječima prije početka utakmice 7. kola Prve HNL-KADETI Split-Šibenik.

Linker
18. travanj 2024 13:05