CROPIX
SVAKA ČAST

HAJDUKOVI NAVIJAČI SRUŠILI REKORD STAR 20 GODINA! Evo koliko iznosi novi prosjek posjeta utakmicama i brojka za rušenje u budućim sezonama!

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 14. svibanj 2018. 18:13

Navijači Hajduka srušili su rekord posjećenosti domaćih utakmica iz sezone 1998/99. Ove sezone nadmašili su brojku od 11.875 gledatelja po susreta koliko ih je bilo na kraju prošloga tisućljeća.

Za rušenje rekorda na utakmici s Osijekom bilo je potrebno da na utakmicu dođe minimalno 8.650 ljudi, što se i dogodilo, jer je susret protiv momčadi iz grada na Dravi pratilo - 10.495 gledatelja! Novi prosjek i brojka za rušenje u budućim sezonama sada je 11.979.

Hajduk je akciju rušenja rekorda pokrenuo prije susreta s Cibalijom kada je bio zatvoren sjever. Tražilo se tada još 54 tisuće gledatelja za preostala tri susreta, rečenom Cibalijom, derbi s Dinamom i posljednju domaću utakmicu Osijekom. U akciju pozivanja navijača na susrete su se uključili svi igrači Hajdukove prve i druge momčadi koji su na svojim Instagram profilima isticali brojku ‘54’.

Akcija je uspjela

U pozivima navijačima sudjelovali su svojim objavama i bivši igrači Hajduka poput Stipe Pletikose, Marija Pašalića, Nikole Vlašića, Tina Svena Sušića, Elvira Malokua i mnogih drugih. I - uspjelo se!

Inače, uoči jučerašnjeg početka dvoboja, Hajduk je darivao Josipa Juranovića za 100. nastup u bijelom dresu kojeg je 22-godišnji Zagrepčanin upisao prije osam dana u prvenstvenom susretu s Rudešom u Kranjčevićevoj ulici.

Juranoviću je dres uručio hajdukov zlatni olimpijac iz Rima 1960. Zvonko Bego.

Nakon uručivanja dresa, slijedila je i minuta šutnje za nedavno preminulog Miroslava Vardića, člana znamenite Hajdukove šampionske generacije iz 1971. godine.

Linker
21. travanj 2024 10:18