Foto Vladimir Dugandžić / arhiva / Hanza media
 Foto Vladimir Dugandžić / arhiva / Hanza media
'GUŠT JE BOSTI SE S ROGATIMA'

HAJDUKU NAKON ZATVARANJA TRIBINE PRIJETI NOVA TEŠKA KAZNA U igri je i organizacija derbija s Dinamom, a sve zbog namjerno naopako okrenute zastave!?

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 10. travanj 2018. 13:11

Hajduk je kažnjen sa 65.000 kuna i prvom idućom utakmicom (protiv Cibalije u srijedu 18. travnja) bez otvorenog sjevernog dijela gledališta, što znači zatvorena vrata za publiku tamo gdje su najžešći, piše Slobodna Dalmacija.

Tako je odlučio disciplinski sudac HNL-a Alan Klakočer, odvjetnik iz Zagreba, zbog prekomjerne uporabe pirotehnike (baklje i topovski udari), te posebice rasističkih pjesama, stihova kontra Srba, na utakmici Hajduka s Rijekom.

U Hajduku su isti tren odlučili:

1. pretplatnici sa sjevera ući će na istočnu tribinu.

2. cijena ulaznice za ostale tribine na utakmici protiv Cibalije spuštena je na samo 10 kuna.

Bez žalbe

Time je očito kako se Hajduk na ovakvu kaznu nema namjeru žaliti, premda u Savezu/HNL-u kažu da odluku Hajduka da se neće žaliti (još) primili, ali je shvaćaju usmeno iz klupske reakcije. Na svaku odluku teče rok žalbe od osam dana koji odgađa izvršenje.

Međutim, što ova kazna znači u svjetlu novih događanja s utakmice Hajduka i Lokomotive? Prigodom tog susreta, prošle subote doduše nije bilo rasizma, ali jest nove uporabe pirotehnike, te je zastava HNS-a izvješena - naopako?!

Disciplinac Klakočer zatražio je očitovanje Hajduka spram događanja na utakmici protiv Lokomotive, tako da bi u Poljudu službeno trebali objasniti “što se to dogodilo zastavi HNS-a”!?

U medijima su objavili kako “izokrenuta zastava ima svoje značenje”, međutim u kancelarijama HNS/HNL-a čeka se službeno objašnjenje.

Slučaj “naglavce okrenute zastave” tretira se pod rubrikom “nepoštivanje naredbi i propisa”, jer je određeno koji barjaci moraju biti izvješeni na stadionu kad se igra utakmica.

Poruka “kad je sve naopako u Savezu, neka bude i zastava”, priča se u kuloarima, tako se navodno bocka, bode i nervira Davora Šukera i društvo, međutim teško je sad to tako izravno reći, napisati u očitovanju, jer - prijeti nova kazna. A za vikend 22. travnja u Poljudu na rasporedu je hrvatski derbi protiv Dinama?!

Možda će se Hajduk baš tako i očitovati, vidjet ćemo, pa neka Klakočer reže kazne kako hoće, zna i umije...

Gušt se bosti s rogatima

S kaznom zbog susreta s Rijekom Hajduk je “dogurao” do 65.000 kuna novčane globe i zatvaranja sjevernog dijela gledališta, te je ušao u krug recidivista, što mu položaj otežava i za svaku novu situaciju, makar to bila sitnica.

Hajduk kao da se igra vatrom, bode se s rogatim, a to mu je – kako shvaćamo – gušt!

Moramo napomenuti da je kazna za jadranski derbi s Rijekom kasnila, jer je disciplinac Klakočer prošlog tjedna bio odsutan, na službenom putu, pa je jednu srijedu odlučivanja preskočio i kaznu izrekao tek naknadno, u ponedjeljak.

Ima tu dvojbi... “Slučaj izokrenuta zastava” po svemu će se sručiti na organizaciju hrvatskog derbija u Poljudu (možda bude samo novčana kazna), a vjerojatno je i to da po izricanju Hajduk najavi žalbu te tako kupi nešto vremena do pravomoćnosti nove kazne.

Zanimljivo je sad čekati Hajdukovo očitovanje već danas/sutra, te srijedom, sutra iščekivati novu kaznu iz suca Klakočera. U igri je organizacija susreta Hajduk – Dinamo 22. travnja na Poljudu (31. kolo).

Linker
01. svibanj 2024 10:06