Tom Dubravec/ CROPIX
CROPIX

EMOCIJE NA NAJJAČE

HRVATSKA VOJSKA POSLALA PORUKU VATRENIMA, EVO KAKO JE ZLATKO DALIĆ ODGOVORIO NA 'OLUJU' IZ HRVATSKE' 'Vi ste naš ponos, naša snaga, ali ne smijemo...'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 01.07.2018. u 08:00

 • Uoči utakmice osmine finala SP-a u Rusiji između Hrvatske i Danske, pripadnici Hrvatske vojske u domovini, te u misijama diljem svijeta, poslali su poruku podrške 'Vatrenima', a na nju je odgovorio izbornik Zlatko Dalić.

  Pripadnici sve tri grane Oružanih snaga Republike Hrvatske nogometašima su poželjeli još jednu pobjedu u nizu uz jedinstvenu poruku: "Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska," dok je akrobatska skupina "Krila Oluje" poručila hrvatskim igračima da na terenu u nedjelju izazovu "pravu Oluju".

  Piloti i zrakoplovni tehničari Hrvatskog ratnog zrakoplovstvo složni su kako je 'Vatrenima' samo nebo granica uz poruku: "Vatreni, za let do kraja!"

  "Borite se do kraja za boje svoje domovine i pokažite još jednom svu hrvatsku snagu i jedinstvo. U ovoj prigodi hrvatskoj reprezentaciji na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem želim sve najbolje na SP-u uoči njihove utakmice protiv Danske", poručio je dopredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević.

   

  Podsjetimo, uoči odlaska hrvatskih nogometaša u Rusiju u herojskom Vukovaru, general zbora Mirko Šundov uručio je Daliću repliku hrvatske zastave koja se vijorila na Kninskoj tvrđavi nakon ulaska Hrvatske vojske u Knin u oslobađajućoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

  "Ovo je predivno, svaka podrška iz Hrvatske i iz drugih krajeva svijeta nam puno znači. Sve ćemo učiniti da hrvatski narod bude ponosan i da uživa u nogometu i našoj reprezetaciji. Sve te poruke koje dobivamo su naša dodatna snaga. Međutim, moramo biti razumni i ne smijemo srljati. Emocije nas trebaju voditi, ali glava mora biti naša snaga," poručio je Dalić.

  Iz drugih medija