SN arhiva

BEZ MRLJE DOSAD

IGRAO JE ZA REPREZENTACIJU, A SADA ČEKA PRESUDU Otkrivamo identitet osumnjičenika za nerede

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 29.06.2016. u 15:10

 • Tko je Jerko Marinić Kragić (25), jedan od petorice privedenih koji se nalazi u istražnom zatvoru u Splitu zbog navijačkih izgreda u Saint Etienneu na utakmici Hrvatska - Češka, kada je susret bio prekinut zbog bakljade? Naravno da policija i mjerodavne službe moraju odraditi svoj posao kako bi se sa sigurnošću moglo reći tko je i što radio, i to bi trebala utvrditi istraga.

  Jerko Marinić Kragić je vaterpolist talijanskoga Posillipa, u koji je prošle godine prešao iz splitskoga Mornar Brodospasa. Njegove dvije najveće ljubavi su vaterpolo i Hajduk. Dijete je sa splitskih Skalica, kvarta koji je blizu stadiona Poljud, te je od malih nogu pratio utakmice Hajduka. Često je odlazio na gostovanja, družio se s navijačima, ali nikada nije bio ni blizu nekakvoga incidenta.

  Radi se o sjajnom vaterpolistu koji je u prvu momčad Mornar Brodospasa ušao sa 16 godina, kao veliki talent za kojeg u Splitu kažu da je sjajan vaterpolist koji igra na vanjskoj poziciji i nikada nije kasnio na trening, te je bio jako posvećen sportu. Nastupao je za sve mlade hrvatske selekcije, a ima juniorsku europsku broncu iz Beograda 2009. te svjetsko juniorsko zlato iz Šibenika 2010. godine. Jednom je bio i na pripremama seniorske vrste, bio je na širem popisu te odigrao nekoliko prijateljskih utakmica.

  Prije dvije sezone bio je na korak do prelaska u zagrebačku Mladost, ali je na kraju ostao u Mornar Brodospasu, da bi sljedeću godinu otišao u Italiju. Često je u splitskom Mornaru odlučivao utakmice, imao je solidnu sezonu i u Italiji, a velika želja mu je bila izboriti se za kapicu hrvatske reprezentacije.

  Prije tri godine bio je model u kampanji tvornice donjeg rublja Galeb zajedno s poznatom hrvatskom košarkašicom Antonijom Mišurom, koja je također bila zaštitni znak omiškog brenda.