CROPIX
NOVI PROBLEMI S NAVIJAČIMA

INCIDENT U MAKSIMIRU NAKON HAJDUKOVE POBJEDE, U DALMACIJI SE DIGLI NA NOGE 'Sijevali su pendreci i šake, nisu im smetali ni roditelji i djeca'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. prosinac 2017. 22:02

Bit će nakon utakmice Hajduka i Lokomotive na Maksimiru ponovno priče o navijačima, i podijeljenih mišljenja na relaciji Zagreb - Split.

Kad smo došli pred Maksimir, uopće nismo imali osjećaj da se igra utakmica, a to vam dovoljno govori. Prava pustoš ispred stadiona, ali navikli smo na to kad su Lokomotivine utakmice u pitanju. Maksimir je zjapio prazan, na Zapadu se skupilo stotinjak ljudi, koji su se rijetko čuli, dizali su se tek na određena uzbuđenja.

S druge strane, na Jugu se skupilo otprilike 800 pristaša Torcide koji su šutjeli sve do 15. minute, a onda su krenule uvrede. U jednom trenutku počela je i bakljada pa je reagirala i specijalna policija, no ipak je sve prošlo bez većih incidenata.

Nažalost, do okršaja gostujućih navijača i policije ipak je došlo nakon utakmice.

"Torcida je napustila stadion, a njihov grupni izlazak se očito nije svidio jakim snagama MUP-a te je došlo do kratkotrajne tučnjave u kojoj su sijevali pendreci i šake. Snagama 'reda i mira' pritom očito nije smetalo što je među navijačima bilo dosta roditelja s djecom...", piše Slobodna Dalmacija.

Do problema je, navodno, došlo još i prije početka utakmice kada je gostujućim navijačima zabranjen unos obilježja na kojima je prekrižen znak HNS-a, a navijači Hajduka tvrde da su mnogi ušli na stadion tek pola sata nakon početka dvoboja ili čak na poluvremenu.

Neugodnim scenama svjedočio je i splitski gradski vijećnik Renato Čupić, koji je na svom Facebook profilu podijelio dojmove s utakmice Hajduka i Lokomotive.

Linker
18. travanj 2024 12:16