Foto: Goran Mehkek / CROPIX
POTVRDILI IZ PRVE HNL

IZREČENE KAZNE ZA DINAMO, RIJEKU I HAJDUK Najteže je prošao hrvatski prvak zbog prekršaja u derbiju na Maksimiru

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. ožujak 2019. 16:23

Disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer donio je odluke o kaznama nakon 24. kola hrvatskog prvenstva koje je odigrano prošlog vikenda.

Najviše kazni izrečeno je za utakmicu Slaven Belup - Hajduk u Koprivnici koju je splitski sastav u konačnici dobio s 2:1.

"Josip Juranović (Hajduk) i Matko Zirdum (Slaven Belupo) koji su isključeni na utakmici Slaven Belupo-Hajduk kažnjeni su sa po jednom utakmicom zabrane igranja. Uz kaznu zabrane igranja Zirdum mora platiti i 3.000 kuna novčane kazne (isključen zbog dvije opomene), a Juranović iznos od 4.000 kuna (prekršaj na suparniku u izglednoj prilici za postizanje pogotka).

Goran Rosanda, pomoćni trener HNK Hajduk koji je na istoj utakmici udaljen s klupe u 62. minuti zbog vrijeđanja sudaca kažnjen je s dvije utakmice zabrane obavljanja funkcije i 1.000 kuna novčane kazne.

Zvonimir Šimunović, direktor NK Slaven Belupo koji je prijavljen zbog vrijeđanja suca po završetku utakmice kažnjen je s mjesec dana zabrane obavljanja funkcije i novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna.

Zbog upaljenih 13 baklji u 71. minuti utakmice među pripadnicima navijačke skupine Torcida HNK Hajduk je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 22.000 kuna, a NK Slaven Belupo kao organizator utakmice iznosom od 7.000 kuna", stoji u priopćenju Prve HNL.

Kazne su izrečene i za derbi u Maksimiru u kojem je prošle nedjelje Dinamo pobijedio Rijeku s 3:1.

"Na utakmici Dinamo-Rijeka evidentirana je upotreba pirotehnike i neprimjerena skandiranja od strane navijačkih skupina BBB i Armada čime su počinjeni prekršaji iz članka 67. i 88. DP HNS-a pa je GNK Dinamo kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 38.000 kuna, a HNK Rijeka iznosom od 28.000 kuna", zaključuje se u priopćenju.

Zbog momčadskih prekršaja kažnjivih po članku 54 DP HNS-a sa po 5.000 kuna kažnjeni su HNK Hajduk, NK Lokomotiva, HNK Rijeka i NK Slaven Belupo.

Linker
25. travanj 2024 01:54