CROPIX/Youtube

DIVLJANJE NA BENZINSKOJ

JOŠ SEDMORICA TORCIDAŠA SE VRAĆAJU KUĆI Priznali krivnju, nagodili se sa srpskim tužiteljstvom i danas će biti ispraćeni u Hrvatsku

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 09.08.2018. u 13:26

 • Šestorica od 13 hrvatskih navijača Torcide nagodili su se s Drugim osnovnim tužiteljstvom i priznali krivnju za krađu na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošlog tjedna.

  Nagodili su se za uvjetne kazne zatvora i protjerivanje iz Srbije, prenosi B92.

  Sporazum o priznanju kaznenog djela između šestorice okrivljenih i Drugog osnovnog tužiteljstva u Beogradu, potvrdio je sud i oni su već protjerani iz Srbije.

  Glasnogovornica suda Irina Kovačević rekla je Tanjugu da je sud potvrdio sporazum prema kojem su okrivljeni osuđeni na kazne od šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine i mjeru protjerivanja iz zemlje od tri godine.

  Navela je da je sporazum zaključen u utorak i da su okrivljeni već protjerani iz Srbije.

  Ostalih sedam navijača "Torcide" koji se terete za kazneno djelo teška krađa još se nalaze u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, koji im je određen u nedjelju zbog opasnosti od bijega.

  Ovih 13 navijača su prošlog petka bili oslobođeni u prekršajnom postupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su zadržani zbog sumnje da su izvršili kazneno djelo, pa je slučaj protiv njih preuzelo tužiteljstvo.

  Što se tiče drugih 14 navijača splitskog "Hajduka", koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz trgovine na benzinskoj pumpi u Vrčinu i ispisivanja ustaških grafita, njih je sudac za prekršaje u Beogradu osudio u petak na po 15 dana zatvora.

  Osuđeni su za prekršaj, i odmah su prebačeni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne, iako imaju pravo uložiti žalbu na ovu presudu.

  Također, Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novčane kazne od po 20.000 dinara, jer su kod njih su pronađene baklje, metalne i drvene palice i sjekire.

   

  Iz drugih medija