Screenshot
DIRLJIVE SCENE SLAVLJA

KAD TI SE ŽIVOT PROMIJENI U JEDNOJ JEDINOJ VEČERI Sve je počelo na travnjaku potresnom scenom Liverpoolova kapetana, a prelilo se na ulice Madrida

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. lipanj 2019. 12:16

Prštale su emocije nakon velikog slavlja Liverpoola u finalu Lige prvaka. Redsi su svladali Tottenham s 2:0, a kapetan Liverpoola Jordan Henderson imao je privilegiju podići pehar namijenjen prvaku Europe.

San je to svakog nogometaša još od malih nogu i kapetanu Hendersonu taj se san u Madridu i ostvario. Liverpoolov veznjak bio je u madridskom finalu jedan od junaka iz sjene koji je, kako su zaključili engleski komentatori, odradio sav 'prljavi' posao u finalu:

"Neizmjerno sam ponosan što sam dio ovoga kluba i smatram da sam privilegiran što sam kapetan takve momčadi. Svaki put dajem sve od sebe kada igram i nastojim pomoći suigračima što je više moguće. Imao sam teških trenutaka, ali sam uvijek išao dalje - baš kao i svi u klubu. Ovo je najsretniji trenutak u mome životu, to sam sanjao još otkako sam bio klinac", izvan sebe od sreće bio je Henderson.

MADRID, SPAIN - JUNE 01: Jordan Henderson of Liverpool lifts the Champions League Trophy after after winning the UEFA Champions League Final between Tottenham Hotspur and Liverpool at Estadio Wanda Metropolitano on June 01, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
Getty Images

Kamere su zabilježile trenutak kada se njegov otac, umirovljeni policajac Brian Henderson, s tribina spustio na travnjak i poželio zagrliti svoga sina. Sigurnosne su službe, naravno, propustile oca kapetana momčadi europskih prvaka, a prizor kada se Jordan Henderson bacio ocu u zagrljaj bio je posebno emotivan. Dugo je grcao u suzama i time pokazao koliko mu znači ovaj naslov.

Slavlje se na stadionu Wanda Metropolitano nastavilo u velikom stilu. Svi su igrači predvođeni njemačkim stručnjakom Jurgenom Kloppom, zajedno sa svim navijačima na tribinama, otpjevali legendarnu himnu "You'll never walk alone". Bila je to zaista impresivna scena koja će mnogima ostati urezana u pamćenje.

Festival emocija preselio se zatim na madridske ulice. Španjolska je prijestolnica bila preplavljena ekstatičnim navijačima i Madrid je te noći bio obojen u crveno. Navijačka se pjesma orila na svakome uglu, a slavlje se nastavilo sve do ranih jutarnjih sati.

Zaslužena je to bila pobjeda Liverpoola kojima se nakon toliko pehova sreća napokon osmjehnula.

Linker
24. travanj 2024 08:45