CROPIX
MUČNO SVJEDOČANSTVO

KAKO SU DINAMOVCI PREŽIVJELI NOĆ UŽASA 'Da se to dogodilo, ostali bi kao divljač za odstrel'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. srpanj 2016. 12:16

Letjelo je kamenje, pucala su vanjska stakla... Srećom, završilo je bez ozljeda ili bilo kakvih drugih trauma, osim ako ne računamo stres. Dakle, negdje oko Niša napadnut je autobus, u kojem su se iz Skoplja vraćali Dinamovi povjerenici i članovi, njih četrdesetak. Napadnuti su iz “sačekuše”, kako to obično rade kukavice. Bila je noć, a iz mraka su prema autobusu počele u prozore stizati gromade kamenja s ciljem da nanesu ozljede svima onima koji su bili u autobusu.

Očevidac događaja bio je Dinamov povjerenik iz Orahovice Damir Najmenik, koji nam je jučer ispričao što se dogodilo.

- Ispred našeg autobusa bila je policijska pratnja. Međutim, to je očigledno bila pozivnica napadačima jer su tako mogli vidjeti u kojem se autobusu vozimo. Kad smo došli do naplatnih kućica u Nišu, policijska pratnja je krenula, a mi onako lagano za njom, dvadeset na sat. Ja sam bio budan, pa sam vidio da je njih četvero izletjelo iz neke kućice te počeli bacati kamenje. U tom trenutku sam pomislio da netko puca po autobusu!

Srećom, nije bila pucnjava, oružje su valjda Srbi ostavili kod kuće.
- Nakon što su ispalili arsenal kamenja, razbježali su se... Iza nas su se vozili naši dečki iz Fan Cluba u dva kombija. Dok su oni došli do naplatnih kućica, napadači su pobjegli glavom bez obzira. Kad su naši izašli iz kombija, nestali su.

Sat vremena srpska policija sastavljala je zapisnik o događaju, uzimala izjave, fotografirala vanjska razbijena stakla na busu. Srećom, autobus je imao duplo staklo, tako da se nije razletjelo po unutrašnjosti.

- Nakon tog događaja kod Niša, policija je ozbiljnije shvatila svoj posao te smo nadalje imali pratnji i ispred i iza autobusa. Pred Beogradom su nas preusmjerili na Sremsku Mitrovicu jer se očito pojavila informacija da su se kod Beograda neki drugi potencijalni napadači dobro organizirali. Dobro da nisu pukla oba stakla, vanjsko i unutarnje jer onda ne bismo mogli nastavit put, već bismo ostali kao divljač za odstrel.

Povjerenik iz Orahovice drži da je napad na autobus bila zapravo odmazda Delija koji su dobili “po nosu” od momaka iz Fan Cluba.

- Naš dečki iz BBB Fan Cluba su mirno sjedili na terasi kad ih je napala velika skupina, možda i osamdesetak, Delija iz Kumanova. Naših je bilo dvadesetak, ali su bili dobro organizirani pa se društvo Delija vrlo brzo poraženo razbježalo.

Damir Najmenik nam je kazao još jednu zanimljivost.
- Na stadionu je interventna policija došla do momaka iz BBB Fan Cluba i - čestitala im! Kazali su im da to nisu vidjeli u životu, da skupina od dvadesetak ljudi može rastjerati onoliku masu koja ih je napala.

Linker
19. travanj 2024 10:02