Navijači Zvezda
REUTERS/Wolfgang Rattay / REUTERS

NEREDI U NJEMAČKOJ

KÖLN POD OPSADNOM POLICIJE! TUČNJAVA DELIJA I DOMAĆIH NAVIJAČA Nijemci zgroženi: 'Nasilje navijača u Srbiji od 90-tih ima dugu i tužnu tradiciju'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 28.09.2017. u 17:44

 • Više od 30 navijača Crvene zvezde privedeno je u Kolnu zbog izazivanja nereda uoči utakmice 2. kola H skupine Europske lige između Kolna i beogradskog kluba.

  Nekoliko sati prije početka utakmice na Rudolfplatzu je došlo do tučnjave navijača u kojoj je sudjelovalo stotinjak osoba.

  Srećom, policija je brzo reagirala i spriječila je veće incidente. Njemački mediji navode kako je privedeno 30-tak osoba većinom gostujućih navijača. Još sinoć je privedeno osam navijača Crvene zvezde.

   

  Koln je od sinoć pod opsadom policije koja je angažirala 2,300 policajaca, a za red na stadionu brinut će više od 700 redara. Iznad središta grada lete policijski helikopteri, a spremni su i vodeni topovi.

  Zbog straha od mogućih izgreda dio ugostitelja je zatvorio svoje objekte, a dio škola i fakulteta je u četvrtak radio skraćeno. Policija i gradske vlasti apelirali su su na građane do zaobilaze strogi centar grada.

  Navijači Zvezda
  REUTERS/Wolfgang Rattay / REUTERS
   

  "Nasilje nogometnih navijača u Srbiji od 90-tih godina ima dugu i tužnu tradiciju, još u vrijeme preminulog autokrata Slobodana Miloševića," pišu njemački mediji.

  Lokalni list "Kolner Stadt-Anzeiger navodi kako su vođe srpskih huligana najčešće poznati policiji i često povezani s narko-mafijom, ali nikada nisu osuđivani na duge zatvorske kazne.

  Navijači Zvezda
  REUTERS/Wolfgang Rattay / REUTERS
   

  "Političari i visoki državni službenici kao njihovi zaštitnici sjede u upravama velikih klubova i zaustavljaju akcije pravosuđa. Broj rano obustavljenih krivičnih postupaka je mnogo veći od broja presuda", smatra taj list.