CROPIX
KOMENTAR SLOBODNE DALMACIJE

KOJE JE OBJAŠNJENJE ZA ČUDAN POTEZ ORGANIZATORA NA UTAKMICI SLAVEN BELUPA I HAJDUKA? To je problem s kojim se najčešće suočavaju navijači Hajduka...

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 10. ožujak 2019. 09:24

Hajduk je pobijedio. I to kako... Tvrda utakmica, napaljeni protivnik, igrač manje, piše Slobodna Dalmacija.

Izgledalo je sve manje-više izgubljeno do 88. minute i izjednačujućeg pogotka Stanka Jurića. Nakon dobrog niza rezultata, većina je bila zadovoljna i bodom osvojenim u Koprivnici, posebno kada se u obzir uzme tijek susreta. Ali oni koje se nešto pita, nisu. Momci Siniše Oreščanina dali su i posljednji atom snage na terenu i u trećoj minuti sudačke nadoknade donijeli veliku radost. Prvo sebi, a onda i navijačima. Onima na stadionu, onima koji su utakmicu gledali ispred malih ekrana, ali i onima koji su ostali ispred stadiona u Koprivnici.

Diskriminacije je uvijek bilo kada je nogomet u pitanju. Ružni povici, nažalost, još se uvijek ne mogu do kraja iskorijeniti sa stadiona, svjedoci smo rasističkih ispada diljem Europe, a o ubijanju ovog ili onog, koji je iz drugog dijela države, ne treba ni trošiti riječi. No, dok se o tim problemima opravdano piše, jedan se nekako zatomljuje. To je problem s kojim se najčešće suočavaju navijači Hajduka, ali iz primjera koji ćemo vidjeti u nastavku teksta, jasno je da bi na njega mogli naići i drugi.

Organizatori utakmice Slaven Belupo - Hajduk u subotu su napravili sramotan potez i odlučili na tribinu na koju nisu stavili najgorljivije navijače Hajduka puštati samo stanovnike iz pet županija.

Ukoliko niste iz Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Međimurske, Bejlovarsko-bilogorske ili Virovitičko-podravske županije utakmicu s 'domaće' tribine niste mogli gledati.

CIJELI KOMENTAR MOŽETE PROČITATI OVDJE.

Linker
26. travanj 2024 15:36