POSLANA I PORUKA ZA NEDJELJU

LUDI DAN NA POLJUDU Gorjele su baklje i stolice, skandiralo se bivšem predsjedniku Malešu, a evo koji je novi miljenik dobio najveći pljesak Torcide

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. travanj 2018. 16:19

Dvoboj priopćenjima uoči susreta nije se prenio na tribine. Torcida je predsjedniku Kosu pismeno poslala poruku “gošćenje sudaca nećemo oprostiti”, Kos je odgovorio da je “jedan obrok sucima uobičajena europska navika”, a nadzornici poručili “sastat ćemo se u nedjelju”.

Do tada s tribina ide podrška Hajduku. Utakmica s Cibalijom protekla je u već toliko puta viđenom navijačkom dekoru. Sve je ostalo na priopćenjima pred utakmicu, na tribinama Poljuda živi geslo “samo Hajduk iz Splita”. Doduše, skandiralo se Hrvoju Malešu, bivšem predsjedniku Hajduka, koji se borio za čisto i pošteno suđenje.

Bakljada na zapadu

Ni ovoga puta nije izostala velika bakljada nakon 60. minuta igre. Dimilo se ovog puta sa zapada, što od baklji, što od nekoliko zapaljenih stolica. Utakmica s Cibalijom pamtit će se po tome što je Torcida radi kazne praznog sjevera izmještena na zapadnu tribinu. A dvoboj će pamtiti i gosti iz Vinkovaca, jer dobro će se sjećati susreta u kojem ih je promatralo 14.000 gledatelja. Hajduk je sve ulaznice spustio na 10 kuna, napunile su se tribine, čak je pred utakmicu bilo rečeno da je prodano 17.500 ulaznica, ali na kraju se na tribinama ipak našlo nešto manje navijača Bijelih.

U rubrici atmosfera vrijedi zabilježiti da je najveći pljesak prilikom predstavljanja momčadi dobio je trener Bijelih Željko Kopić, jer odavno su navijači prepoznali njegov rukopis u aktualnom Hajduku.

Pred utakmicu Kopić, na utakmici Futacs i Gyurcso, a nedjelja tek dolazi. Derbi je na vidiku, Cibalia je bila zagrijavanje, u nedjelju se Torcida ponovno vraća na sjever. Za Dinamo su nakon Cibalije sa zapada poručili “oćemo pobjedu”.

Linker
26. travanj 2024 05:13