Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
SPEKTAKL ZA KRAJ GODINE

MA KAKVI SNIJEG I LED, TORCIDA U VELIKOM BROJU STIŽE NA MAKSIMIR Sve karte za goste su prodane, posjet Zagrebu će i nadmašiti očekivanja!

Dinamo i Hajduk u nedjelju zatvaraju HNL polusezonu velikim derbijem na Maksimiru (15.00), a iz Splita stižu vijesti o novoj navijačkoj 'ofenzivi na Zagreb'.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. prosinac 2018. 16:48

Koliko bi u nedjeljuu Maksimiru moglo biti navijača Hajduka na južnoj maksimirskoj tribini? Odgovor na to pitanje teško je s preciznošću ustvrditi, no procjena je da bi ih moglo biti i više od dvije tisuće.

Hajduk zaostaje puno za Dinamom na ljestvici, no veliki derbi je uvijek mamac za najvjernije, pogotovo kada se zna da posljednje četiri utakmice u Splitu nisu mogli pratiti zbog kazne.

Da će južni sektor maksimirskoga stadiona biti dobro ispunjen ukazuje i činjenica da je u Splitu prodano svih tisuću karata koje su bile namijenjene navijačima Hajduka. Još u petak navečer rasprodano je u Splitu tisuću karata koje je bilo na raspolaganju navijačima iz Splita i okolice, no neće samo u Maksimir navijači iz grada pod Marjanom.

Maksimir će pohoditi i Torcida iz drugih krajeva – poglavito iz Zagreba i iz Slavonije te ostalih krajeva koji će na put na dan utakmice te će na sjeveru moći kupiti ulaznice. U Splitu su se u pretprodaji prodavale po 30, a neposredno prije susreta cijena će im biti 50 kuna.

CRNA SERIJA: Već deset mjeseci bez pobjede protiv momčadi iz Top 4

Prije nepunih 10 mjeseci Hajduk je slavio u Maksimiru i od tada više Bijeli nisu slavili u susretima s momčadima iz Top 4 - nijednom nisu pobijedili Rijeku, Osijek ili Dinamo. S Modrima su igrali dvaput, jednom remizirali i jednom izgubili u dva susreta na Poljudu. S Osijekom su u pet susreta triput poraženi, uz dva remija. S Rijekom su imali tri remija i jedan poraz, ali sveukupno su u 11 utakmica (uključujući i Kup s Osijekom) uspjeli uzeti samo pet remija, uz šest poraza. Gdje se prelomilo?

Ohandza je nakon utakmice u Maksimiru dobio ponudu iz Kine, potom je odigrao još samo dvoboj s Belupom, gdje je zaradio crveni karton. Slijedio je oproštaj i preseljenje u Kinu. Njegovim odlaskom nestao je ofenzivni potencijal. Ostala je klasa u obrani s Nižićem i Leticom, ali više nije bilo napadačkog arsenala koji je donosio prevagu. Said kao prva špica, Futacs u statusu oporavljenika i Hajduk više nije bio isti. Nisu Bijeli više mogli povezati tri pobjede.

Sredinom veljače Kopić je u Maksimir doveo ekipu koja je mljela sve ispred sebe; krenuli su od eliminacije Osijeka, potom pobijedili Rijeku na Rujevici skinuvši teret petipolgodišnje tradicije nepobjedivosti, zatim su dobili Lokomotivu, Inter i Cibaliju, s pet u nizu došli su na noge Dinamu. Ali od te pobjede krenula je kriza. Bez Ohandze mučio se Hajduk do kraja sezone, a potom su u novom prvenstvu uspjeli upisati samo pet pobjeda u 17 kola - dvaput su skinuli istru, dvaput Rudeš i jednom Inter.

Nema pobjede protiv najjačih, još od Maksimira i pogotka Ohandze čeka se veliki rezultat. Nije slučajno da je Hajduk prije 10 mjeseci svladao Modre usred Zagreba, ali isto tako, vrijeme je pokazalo da nije slučajnost što je Hajduk u ovom prvenstvu šestoplasirani sa samo pet pobjeda. Zato je pobjeda prije 10 mjeseci u Maksimiru bila labuđi pjev hajdukovaca. (jr)

Veliki derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru pratite na Arenasportu, a informacije o paketima pogledajte OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 12:31