Alex Livesey/Getty Images
LIGA NACIJA U FOKUSU

NAVIJAČI OPET SPREMAJU OPĆU INVAZIJU NA WEMBLEY! HRVATI IZ ČITAVOG SVIJETA ŽELE VIDJETI VATRENE Evo koliko ćete morati izdvojiti za povijesnu utakmicu

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. studeni 2018. 15:58

Veliko je zanimanje navijača za utakmicu Hrvatske na Wembleyju. HNS je dobio pet tisuća ulaznica, u prvih deset dana prodano ih je gotovo dvije tisuće, na put se spremaju pristaše svjetskih doprvaka iz Hrvatske, ali i brojnih zapadnih i inih zemalja. Kako je na dvoboju Tri lava i Vatrenih 2007. bilo sedam tisuća Hrvata, a i dvije godine kasnije slično, ta brojka možda neće biti nadmašena, no ekipa Zlatka Dalića imat će potporu s tribina Wembleyja.

Vjerojatno nikad nije bio jeftinije doći u London iz Zagreba, a kamoli s nekih drugih destinacija koje tradicionalno nude povoljnije letove. Tko se danas zainteresira, avionsku kartu Eurowingsa iz Zagreba može kupiti za 150 eura, povratnu, a hotela ima raznih kategorija i cijena. Iz Venecije, primjerice, na koju su navikli mnogi u Hrvatskoj, povratna karta je 560 kuna.

Jeftinije od Elchea

Za posjetiti preko vikenda englesku prijestolnicu, platiti avionsku kartu iz Zagreba i uzeti usto dva ili tri noćenja, u hotelu s tri ili četiri zvjezdice, što prakticiraju mnogi navijači, za jednokrevetnu sobu s dva noćenja dovoljno 2200 do 2400 kuna (1100 za avion plus hotel), a za tri noćenja 2900 kuna. U nekim hotelima s četiri zvjezdice 3300 kuna. U dvokrevetnoj je to i osjetno povoljnije.

No, u ovom slučaju presudna je atraktivnost Londona i nastup Vatrenih na kultnom stadionu, ne cijena, jer sve je manje navijača koji na put idu s kojim eurom u džepu, danas ipak dominiraju turistički navijači ili takvi koji ne moraju gledati na svaku funtu. Za one koji paze da bude što povoljnije, u Londonu ima hotela s dvije zvjezdice u kojima je noćenje 300 kuna, kao i brojni hosteli u kojima je potrebno 250 ili 300 kuna, kako gdje, za tri noći.

Činjenica jest da je daleko jeftinije gledati Hrvatsku uživo na Wembleyju nego što je to bilo u Elcheu protiv Španjolske. Jasno da u cijenu treba ubrojiti i ulaznice, koje su od 300 do 470 kuna.

Uništena trava

Tko na put želi s agencijom, koja mu sve osigura, tako i ulaznicu, i to može. Ponude postoje, ali dakako to se i bitno skuplje plaća.

Pitanje je kakvu će sliku travnjaka vidjeti, trenutačno, s utakmice Tottenhama i Manchester Cityja od ponedjeljka navečer nije nimalo u duhu nogometa. U golemom dijelu ogoljen teren s ucrtanim logom i oznakama NFL-a.

Podsjećamo, utakmica se igra u nedjelju 18. studenoga u 14 sati po lokalnom vremenu, što je u Hrvatskoj 15 sati. Reprezentacija na put ide u petak 16. studenoga, kao i mnogi navijači.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 09:46