CROPIX
IZVJEŠTAJ HHO-A

NAVIJAČKI OPROŠTAJ OD HNL SEZONE Uvrede i prekid na Jadranskom derbiju, Dinamova proslava na Maksimiru prošla bez ijednog incidenta, ali i bez BBB-a

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. svibanj 2018. 20:55

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 36. kola Hrvatski Telekom prve nogometne lige, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja.

NK SLAVEN BELUPO - NK OSIJEK 2 : 1

Utakmica 36. kola HT prve HNL odigrana u petak 18. svibnja u Koprivnici na Gradskom stadionu pred nešto više od 600 gledatelja, među kojima se isticala navijanjem manja skupina pripadnika Kohorte (NK Osijek). Susret je protekao u korektnoj atmosferi i bez navijačkih ispada.

HNK RIJEKA HNK HAJDUK 3 : 1

Jadranski derbi odigran je u posljednjem 36. kolu HT prve HNL u subotu 19. svibnja u 17 sati u Rijeci na stadionu Rujevica pred preko 7.000 gledatelja. Među njima isticala se velika skupina pripadnika Armade (HNK Rijeka), njih blizu 2.000, te preko 300 članova Torcide (HNK Hajduk), smještenih u riječki „navijački kavez“. Susret je protekao u snažnom bodrenju obje navijačke skupine, a već u samom uvodu Armada skandira „Tovarske pičke“ što ponavlja u više navrata (24., 25., 45. minuta).

Slične su poruke stizale i s druge strane, a kulminiralo je u 31. minuti prvog poluvremena kad je Armada, usprkos rigoroznim kontrolama priredila pravu bakljadu, a šest bengalki bačeno je preko ograde spram travnjaka. Sudac je bio prinuđen prekinuti susret na minutu-dvije dok se ne pogase baklje i rasčisti teren. I Torcida je, iako zatvorena u uski kavez, unijela nešto pirotehnike i u 81. minuti upalila 8 bengalki.

Susret je obilovao i drugim već uobičajenim uvredljivim porukama, ali ih se u općoj kakofoniji zvukova nije bilo moguće precizno identificirati i zabilježiti.

GNK DINAMO - NK INTER 3 : 1

Utakmica 36. kola HT prve HNL odigrana u subotu 19. svibnja u 19 sati u Zagrebu na stadionu u Maksimiru pred oko 8.000 gledatelja. Nisu primjećene organizirane navijačke skupine, a susret je protekao bez ikakvih incidenata.

Linker
27. travanj 2024 06:13