Reuters, Hanza Media
NAJBOLJI GOSTI

NEĆE BITI NEREDA U ZAGREBU Ukrajinski i hrvatski navijači sklopili pakt: 'Imamo puno toga zajedničkog! Dobrovoljci iz Hrvatske bore se u Ukrajini!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. ožujak 2017. 20:59

Hrvatska 24. ožujka kod kuće igra kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Ukrajine, a uoči susreta veliki je dio najvatrenijih navijača ukrajinske reprezentacije putem društvenih mreža objavio zanimljiv post i poziv.

Tamošnji ultrasi ističu kako su postigli dogovor s hrvatskim navijačima o međusobnom nenapadanju te pozvali sve ukrajinske navijače na 'normalno ponašanje u Zagrebu'.

U objavi koju su 'potpisali' navijači Dinama K, Dnjipra, CSKA-a, Metalista, Chernomoretsa te Karpatya iz Liva stoji kako 'postoji veliki broj hrvatskih dobrovoljaca koji su došli braniti Ukrajinu, što se mora poštovati' te kako će u uzvratnom susretu (9. 10. 2017.) 'učiniti sve da hrvatske navijače lijepo ugoste'.

"U očekivanju utakmice kvalifikacija reprezentacija Hrvatske i Ukrajine želimo sve koji će se uputiti u Zagreb obavijestiti o dogovoru s navijačima hrvatskih klubova o nenapadanju. Inicijativa je došla s naše s naše strane, a hrvatski navijači su je podržali.

Rat na Balkanu 90-ih godina i zbivanja posljednjih godina u Ukrajini jako su slični. Mi i Hrvati imamo puno toga zajedničkoga, važnijih stvari od supkulturnih konfrontacija. Treba spomenuti i dobrovoljce iz Hrvatske koji se sada bore na istoku Ukrajine. Apeliramo na sve naše navijače da se u Zagrebu s poštovanjem odnose prema građanima i navijačima na stadionu i izvan njega. Nemojte stvarati sukobe i izbjegavajte provokativne situacije. Neka borbe bude samo na travnjaku - između naše i hrvatske reprezentacije. S naše strane možemo obećati da ćemo tijekom uzvratne utakmice u Ukrajini dati sve od sebe da hrvatski fanovi kao naši gosti osjete pozitivno ozračje i da sve prođe bez izgreda."

Dodajmo kako su i uz post stavili sliku kontrolnog tornja u Donjecku koji razoren neodoljivo podsjeća na vukovarski vodotoranj.

Linker
24. travanj 2024 09:12