+Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

IZNAD SVIH...

NEMOJTE DA NAS OPET KAŽNJAVAJU 'Uvijek vjerni' uputili apel svim navijačima: 'Ne dozvolimo da se našteti hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji!'

AUTOR:
  • Tihomir Hrga

 • OBJAVLJENO:
 • 01.09.2017. u 17:14

 • Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu 2. rujna (20.45) ima novi izazov u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Gost na Maksimiru je Kosovo, a Klub navijača 'Uvijek vjerni' objavio je uoči utakmice posebno priopćenje s pozivom 'Ne dozvolimo da se našteti hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji!'

  Priopćenje prenosimo u cijelosti.

   

  "Pobjeda bi bila korak bliže plasmanu. Trenutačna pozicija naše reprezentacije u prvoj skupini je vrh ljestvice s istim brojem bodova kao i reprezentacija Islanda.

  Nakon domaće utakmice sa Kosovom, Hrvatsku čeka teško gostovanje u Turskoj 5. rujna.

  Nesumnjivo, goruća tema svakog gostovanja ili domaćinstva naše reprezentacije jesu podrška i navijanje za “vatrene”.

  Disciplinska komisija Svjetske nogometne organizacije u više navrata kaznila je krovnu kuću našeg nogometa. Sjetimo se, gostovanje “vatrenih” u Skadru nije prošlo nekažnjeno, HNS je kažnjen s 50 tisuća eura, a strahovalo se i od većih kazni.

  Isto tako znamo da je Hrvatska već bila kažnjena u ovim kvalifikacijama s igranjem pred praznim tribinama u dvije utakmice (Turska, Island), plus 150 tisuća eura novčane kazne.

  Sveprisutna organizacija koja se bori protiv rasizma u nogometu i koja surađuje s Uefom i Fifom, Fare, će i ovaj put biti na stadionu. Trebamo se osvrnuti na subotnju utakmicu koju su već neki mediji okarakterizirali kao utakmicu visokog rizika.

  Više je razloga za to, jedan od njih je i prva utakmica u Skadru gdje je bilo homofobnog i neprimjerenog navijanja što smo već i rekli.

  Razni mediji pišu o istom scenariju. Uz višestruko pozivanje na fair-play navijanje, radne sastanke, komuniciranje s raznim udrugama i navijačkim skupinama HNS pokušava i ulaže trud da se sve navedeno izbjegne.

  Pojedinci ili male interesne skupine koje žele bojkotirati i našetiti našoj reprezentaciji neće u tome uspjeti.

  Moramo se vratiti i na zadnju našu domaću utakmicu protiv Ukrajine. Koja je prošla u najboljem redu. Izvršni direktor FARE Piara Powar u razgovoru za Telegram je rekla da izbacivanje Hrvatske s Eura, kao kazna, nije realna opcija.

  Na kraju, glede subotnje utakmice protiv Kosova moramo vas u ime Kluba navijača “Uvijek vjerni” izvijestiti da ćemo navijače Kosova dočekati s gostoprimstvom i poštovanjem. U kontaktu smo s njihovim navijačkm predstavnicima i svima skupa želimo ugodan boravak u Zagrebu. I mi smo kao hrvatski navijači u Skadru dočekani primjereno i s poštovanjem i red je da se našim nedavnim domaćinima i zahvalimo.

  Vjerujemo u sportski epilog ove utakmice, kao što vjerujemo i svesrdno pristupamo poštenom navijanju za našu svetinju, hrvatsku reprezentaciju", piše u priopćenju.