CROPIX
IZNAD SVIH...

NEMOJTE DA NAS OPET KAŽNJAVAJU 'Uvijek vjerni' uputili apel svim navijačima: 'Ne dozvolimo da se našteti hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji!'

Piše: Tihomir HrgaObjavljeno: 01. rujan 2017. 19:14

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu 2. rujna (20.45) ima novi izazov u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Gost na Maksimiru je Kosovo, a Klub navijača 'Uvijek vjerni' objavio je uoči utakmice posebno priopćenje s pozivom 'Ne dozvolimo da se našteti hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji!'

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Pobjeda bi bila korak bliže plasmanu. Trenutačna pozicija naše reprezentacije u prvoj skupini je vrh ljestvice s istim brojem bodova kao i reprezentacija Islanda.

Nakon domaće utakmice sa Kosovom, Hrvatsku čeka teško gostovanje u Turskoj 5. rujna.

Nesumnjivo, goruća tema svakog gostovanja ili domaćinstva naše reprezentacije jesu podrška i navijanje za “vatrene”.

Disciplinska komisija Svjetske nogometne organizacije u više navrata kaznila je krovnu kuću našeg nogometa. Sjetimo se, gostovanje “vatrenih” u Skadru nije prošlo nekažnjeno, HNS je kažnjen s 50 tisuća eura, a strahovalo se i od većih kazni.

Isto tako znamo da je Hrvatska već bila kažnjena u ovim kvalifikacijama s igranjem pred praznim tribinama u dvije utakmice (Turska, Island), plus 150 tisuća eura novčane kazne.

Sveprisutna organizacija koja se bori protiv rasizma u nogometu i koja surađuje s Uefom i Fifom, Fare, će i ovaj put biti na stadionu. Trebamo se osvrnuti na subotnju utakmicu koju su već neki mediji okarakterizirali kao utakmicu visokog rizika.

Više je razloga za to, jedan od njih je i prva utakmica u Skadru gdje je bilo homofobnog i neprimjerenog navijanja što smo već i rekli.

Razni mediji pišu o istom scenariju. Uz višestruko pozivanje na fair-play navijanje, radne sastanke, komuniciranje s raznim udrugama i navijačkim skupinama HNS pokušava i ulaže trud da se sve navedeno izbjegne.

Pojedinci ili male interesne skupine koje žele bojkotirati i našetiti našoj reprezentaciji neće u tome uspjeti.

Moramo se vratiti i na zadnju našu domaću utakmicu protiv Ukrajine. Koja je prošla u najboljem redu. Izvršni direktor FARE Piara Powar u razgovoru za Telegram je rekla da izbacivanje Hrvatske s Eura, kao kazna, nije realna opcija.

Na kraju, glede subotnje utakmice protiv Kosova moramo vas u ime Kluba navijača “Uvijek vjerni” izvijestiti da ćemo navijače Kosova dočekati s gostoprimstvom i poštovanjem. U kontaktu smo s njihovim navijačkm predstavnicima i svima skupa želimo ugodan boravak u Zagrebu. I mi smo kao hrvatski navijači u Skadru dočekani primjereno i s poštovanjem i red je da se našim nedavnim domaćinima i zahvalimo.

Vjerujemo u sportski epilog ove utakmice, kao što vjerujemo i svesrdno pristupamo poštenom navijanju za našu svetinju, hrvatsku reprezentaciju", piše u priopćenju.

Linker
21. travanj 2024 00:53