Ilustracija
 Foto: Ante Cizmic / CROPIX
PRVA FAZA - RIJEŠENA

NEUGODNA VIJEST ZA SVE KOJI MISLE NA SP: NEMA VIŠE ULAZNICA ZA UTAKMICE HRVATSKE Vatreni rasprodani dva mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. travanj 2018. 19:33

Nikša Martinac, HNS-ov čovjek za karte, otkrio nam je:

- Sve ulaznice za utakmice hrvatske reprezentacije u skupini u Rusiji su prodane. Stadioni u Kalinjingradu, Nižnom Novgorodu i Rostovu su rasprodani, sve tribine.

FIFA je krenula u posljednju fazu u kojoj se još mogu nabaviti karte koje su pojedinci vratili. Naime, iako su neki rano rezervirali mjesta, tko je kasnije doznao da ipak neće moći nazočiti imao je šansu vratiti FIFA-i ulaznicu ili više njih i za to je dobio 90 posto uplaćene cijene.

- Jedino za utakmice Argentine, baš za niti jednu od tri, nije bilo ulaznica već ni u prethodnom krugu kad se prodavalo što je preostalo. Argentina je prva kompletno rasprodana - dopunio je Martinac.

Mike Hewitt/Getty Images
Getty Images

Koliko će točno biti Hrvata na stadionima teško je reći, naši sektoru su popunjeni, to znači 1419 ulaznice za Nigeriju, 2155 za Argentinu i 2128 za Island, no Vatrene će podupirati daleko više fanova, zavisi koliko ih je uspjelo kupiti karte za ostale tribine. Za očekivati je da će Hrvata biti barem 4-5 tisuća, ako ne i više na svakom dvoboju. Cijena treće kategorije ulaznica je 105 američkih dolara, za drugu kategoriju je trebalo izdvojiti 165 dolara, a za prvu 210 dolara.

Stadion u Kalinjingradu ima 35.212 mjesta, u Nižni Novgorodu 45.331, a u Rostovu, koji će biti otvoren sljedeći tjedan, 45.145. Najavljena je odlična atmosfera, kad su u pitanju nastupi Hrvatske sigurno i prijateljstvo sa suparničkim fanovima. Premda su udaljenosti goleme. Što se Vatrenih tiče, važno je da imaju potporu, ali i da se ne ponove neredi iz Francuske, da prevladavaju navijanje i želja za uspjehom nacionalne vrste. Bez obzira kakvo mišljenje pojedine navijačke skupine imale o HNS-u. Nauditi reprezentaciji nikome ni u čemu neće pomoći. To bi svi trebali imati na umu. Svjetska prvenstva i jesu tako golemi spektakli upravo zbog navijača koji uživaju u nogometu i svim ostalim čarima internacionalnog povezivanja.

Linker
20. travanj 2024 03:54