Zagreb, 241115.
Vodnikova.
Privremena regulacija prometa na krizanju Trga Marka Marulica, Ulice Valentina Vodnika i Ulice Josipa Runjanina povodom sutrasnjeg dolaska americkog potpredsjednika Joe Bidena.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / HANZA MEDIA

OVO SE NE SMIJE PONOVITI

NEVIĐENA SRAMOTA U SLAVONSKOM BRODU Pomahnitali gledatelji i roditelji navalili na maloljetne igrače: U tučnjavi s dječacima sudjelovalo 50-ak ljudi!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 01.10.2017. u 13:57

 •  

  NK Slavija je na svojoj službenoj stranici objavila stravičnu vijest koja je pogodila Slavonski Brod. Naime na utakmici kadeta spomenutog kluba i Željezničara došlo je do opće tučjave u 77. minuti susreta nakon što je napravaljen prekršaj na jednom nogometašu Slavije.

  Čitava strka započela je manjim naguravanjem dvojice dječaka, ali onda su se uključili i preostali igrači. Izgledalo je sve bezazleno, ali potom je jedan od igrača Željezničara nogom udario igrača Slavije koji je od siline udarca pao na pod kada su ga igrači protivničke momčadi krenuli cipelariti.

  Nije dugo trebalo niti geldateljima da upadnu u teren, a riječ je uglavom o roditeljima nogometaša Željezničara. U čitavoj tučnjavi sudjelovalo je oko 50-ak ljudi, a povodom čitavog incidenta oglasila se i gradonačelnica Pleternice, Antonija Jozić.

  - Dokle smo kao društvo došli kad su odrasli u stanju napasti dijete? Tko će za ovo odgovarati? Zahtijevam da institucije odrade svoj posao i da se ovakav događaj, kakav nikad nije zabilježen u 90-godišnjoj povijesti našeg kluba (a pitanje je je li ikad igdje), VIŠE NIKAD NE DOGODI!", napisala je Jozić.

  Klub se i službeno na svojoj stranici očitovao glede ovog stravičnog incidenta.

  "U 77. minuti utakmice, nakon prekršaja nad našim igračem, domaći igrač gura rukama istog, nakon kojeg dolazi do naguravanja većine igrača na terenu. U tom trenutku jedan od igrača NK Željezničar udara nogom jednog našeg igrača te isti igrač pada na pod , a ostali igrači domaće momčadi ga počinju gaziti nogama. Tada pomoćni trener naših kadeta pokušava spriječiti tučnjavu i naguravanje, ali ga jedan od domaćih igrača udara šakom u glavu. Nakon toga ulaze gledatelji (većinom odrasli ljudi, roditelji i prijatelji domaćih igrača) na teren te počinje masovna tučnjava. Jedan od gledatelja udara našeg drugog igrača šakom u potiljak nakon kojeg isti igrač pada u nesvijest."

  "Poslije toga pomoćni trener naše momčadi dobiva ponovo šakom u glavu od jednog gledatelja. Nakon toga skoro svi naši igrači i treneri panično bježe u sudačku svlačionicu i zaključavaju se jer se domaći igrači žele i dalje obračunavati. Iza toga pozvana je policija i hitna pomoć. Igrač kadeta i trener starijih pionira pokušavaju ući u sudačku svlačionicu, ali ne mogu jer domaći igrači žele tučnjavu i viču riječima "Zašto se ne želite tući..." isti igrač i trener bježe do autobusa i tada se svi smiruju jer dolazi policija i hitna pomoć. Dva igrača našeg kluba odvozi hitna na daljnje pretrage u bolnicu."

   

  "Ukratko prenosimo ovo jezovito svjedočanstvo naših igrača i trenera po dolasku u Pleternicu. Da tragedija bude još veća nitko se od predstavnika kluba, trenera, roditelja nije ispričao za sve ovo, dapače još su se slavodobitno smijali.

  Do kada ćemo trpjeti ovakve stvari?"

  "Stav uprave kluba je jednoglasan - mi više ne želimo igrati u istom natjecanju s ovim klubom - ili će oni istupiti iz natjecanja ili mi više nećemo participirati u nastavku prvenstva. Slavija će poduzeti sve korake koje pravno mogu. Prema našim saznanjima ovo je stav od nekoliko klubova iz našeg ranga natjecanja koji redovito proživljavaju ovakve stvari na gostovanju u Slavonskom Brodu kod Željezničara. Ono što traje godinama kulminiralo je na današnjoj utakmici, a radi se o maloljetnim igračima koji zbog ljubavi prema sportu moraju proživljavati ovakve grozne i traumatične trenutke."