Njemačka
Maja Hitij/Getty Images / Getty Images

ZGROZILI SVIJET

NIJEMCI U STRAHU DA BI MOGLI PROĆI KAO VATRENI Hrvatska zbog sličnog platila 100 tisuća eura, ostala bez boda i igrala dvaput pred praznim tribinama

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 06.09.2017. u 20:08

 • Međunarodna nogometna federacija (FIFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Njemačke nakon što su navijači aktualnih svjetskih prvaka za vrijeme utakmice protiv Češke u Pragu uzvikivali nacističke parole.

  Njemačka je u Pragu pobijedila 2-1, a trijumf 'elfa' zasjenili su navijači skandaloznim ponašanjem u Eden Areni.

  Na početku su ometali intoniranje himni, koristili su pirotehnička sredstva i vrijeđali Leipzigova napadača Tima Wernera, a najburnije reakcije javnosti izazvalo je njihovo skandiranje 'Sieg Heil' tijekom utakmice.

   

  Fifa je objavila kako istražuje "nekoliko incidenata", kao da je slučaj otvoren i protiv Češkog nogometnog saveza.

  Vodstvo Njemačkog nogometnog saveza bilo je zgroženo ponašanjem svojih navijača, a kao alibi su objavili kako huligani ulaznice u Pragu nisu nabavili putem službenih kanala.

  Njemačka javnost strahuje od drastične kazne, a dio medija je objavio kako bi njemačka reprezentacija mogla proći kao Hrvatska. Naime, hrvatskoj reprezentaciji je u kvalifikacijama za EURO 2016. zbog kukastog križa na travnjaku Poljuda oduzet jedan bod, dvije utakmice naša nacionalna vrsta je igrala bez gledatelja, a HNS je dobio 100 tisuća eura kazne.