CROPIX
NIŠTA OD 'KOCKICA'

NITKO NE MOŽE SPRIJEČITI HRVATE DA ODU NA NAJLUĐE, ZABRANJENO GOSTOVANJE, ALI ČEKA IH PRAVA ODISEJA: Srpski navijači, skidanje 'kockica', ulaznice...

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. studeni 2017. 09:17

Hrvatskih navijača bit će sigurno u Grčkoj, na uzvratnoj utakmici dokvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a tko će ući na stadion - veliko je pitanje. Zabrana ulaska gostuućih navijača na stadion važila je u četvrtak na Maksimiru, ista će stvar biti i u nedjelju na Karaiskakisu.

Povjerenik za sigurnost HNS-a Miroslav Marković kazao nam je:

- Nedavno su BBB-i bili na utakmici grčke lige između Olympiacosa i Panathinaikosa, budući da su bratska skupina s fanovima PAO-a. Moguće je da se dio njih i sada zaputi u Atenu, ali neće ući na stadion. Nema šanse da nabave karte.

Niz utakmica odigran je po režimu da nema hrvatskih navijača na gostovanjima, cijela završnica proteklog ciklusa za Francusku, ali uvijek bi se netko našao na tribinana, više ili manje njih.

Pogotovo ih je mnogo bilo u Bakuu i Oslu jer ljudi su unaprijed uplatili aranžmane i nisu htjeli odustati. Tada je odluka da Hrvati neće smjeti na gostovanje donijela dosta kasno.

Ovaj put svi su to znali na vrijeme i sigurno je mnoge obeshrabrilo, ali neke nije. Dopiru priče da će poneke skupinice, po dvoje, petero ili možda više njih krenuti u Atenu, iako zasad ne stoje dobro s kartama. Dakako da im nitko ne brani da se nađu u glavnom gradu Grčke, makar moraju paziti na sigurnost jer ne bi iznenadilo da u Pireju bude i navijača beogradske Crvene zvezde koji rado dođu na Karaiskakis pomoći fanovima Olympiacosa, a Hrvatska je za njih poseban motiv.

No, tko god se od Hrvata probije na stadion, kupivši ulaznice na crnom tržištu ili preko neke veze, morat će to učiniti bez hrvatskih obilježja. S “kockicama” ih neće pustiti. Ako Grci budu dovoljno strogi...

Kako je specijalan režim, hrvatska delegacija u Pireju smije, osim ekipe, brojiti samo još 50 ljudi, tako da ovaj put u čarteru s Vatrenima neće biti sponzora i prijatelja, nego vodstvo i djelatnici HNS-a.

Linker
27. travanj 2024 01:32