CROPIX
IZVJEŠTAJ HHO-A

OD SALVI UVREDA, DO ŠUTNJE NA HRVATSKIM STADIONIMA Osječani poslali poruku Bjelici, Torcida se vratila u Split neobavljena posla, Armada ne prašta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. studeni 2018. 13:21

U okviru projekta 'Izravna prevencija navijačkoga nasilja' promatrači HHO-a pratili su utakmice 13. kola HT prve Hrvatske nogometne lige, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

---------------------------------------------------------------------------

"NK GORICA – HNK HAJDUK 1:1

Utakmica 13.kola HT 1.HNL između NK Gorice i HNK Hajduka odigrala se 04.11.2018., na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici pred oko 3.700 gledatelja. Pripadnici Torcide su bili prisutni pred stadionom, no kako ih je samo 200 od ukupno 450 imalo ulaznice za utakmicu, na sam stadion nisu ulazili iz solidarnosti prema ostalima koji nemaju. Pet minuta nakon početka utakmice, pripadnici Torcide su sjeli u svoja vozila te uz policijsku pratnju napustili stadion.

Utakmica je odigrana u fer i korektnom sportskom ozračju.

---------------------------------------------------------------------------

NK OSIJEK – GNK DINAMO 0:2

Utakmica 13. kola HT 1.HNL između NK Osijeka i GNK Dinama odigrala se 04.11.2018. na stadionu Gradski vrt u Osijeku, pred oko 8.000 gledatelja, od kojih oko 1.000 pripadnika Kohorte (NK Osijek) te oko 300 pripadnika Bad Blue Boysa (GNK Dinamo).

U 26.minuti pripadnici Kohorte skandiraju:“jebem te Dinamo“, a u 35. skandiraju:“gazi purgera“, na što Bad Blue Boysi odgovaraju sa:“i kolcem, i lancem, i bokserom u glavu, za Dinamovu slavu“.

U 53.minuti Kohorta ponovo skandira:“gazi purgera“, a minutu kasnije skandiraju:“jebo vas Mamić“.

Tijekom 57.minute pripadnici Kohorte skandiraju treneru Dinama (Nenadu Bjelici – porijeklom iz Osijeka) “prodana dušo“ te „jebo te Mamić“.

U 72.minuti pripadnici Kohorte pale oko 12 baklji te 2 bljeskalice.

U 82.minuti pripadnici BBB pale oko 22 baklji, od kojih 19 bacaju na tartan stazu. Bačeno je i nekoliko bljeskalica nakon čega je sudac, zbog gustog dima od 'bengalki', prekinuo utakmicu na 5 minuta. Kao posljedica 'bakljade' zapaljeno je 5 stolica na sjevernoj tribini, gdje su bili smješteni Bad Blue Boysi.

Nakon 'bakljade' Bad Blue Boysa, pripadnici Kohorte skandiraju:“Cigani, Cigani“.

U 88.minuti pripadnici Kohorte skandiraju“HNS pederi, nogomet ste sjebali“.

Po završetku utakmice Bad Blue Boysi skandiraju:“Osječke pičke“.

NAPOMENA: Udruga 'Dinamo to smo mi', koja sebe predstavlja kao dio navijača Dinama, priopćila je da Zdravko Mamić (bivši izvršni direktor GNK Dinama), Zoran Mamić (bivši trener GNK Dinama) te Damir Vrbanović (izvršni direktor HNS-a) više nisu članovi kluba GNK Dinamo. Kao argument naveli su činjenicu da je optužnica protiv njih trojice pravomoćna te da su temeljem te optužnice nepravomoćno osuđeni. Izvan svake pravne prakse, i u suprotnosti sa načelima pravne države (za koju se navodno zalaže 'Dinamo to smo mi'), jesu bilo kakve pravne posljedice nepravomoćne presude za kazneno djelo. Sve ovo djeluje tim apsurdnije kada se zna da u hrvatskom Saboru sjedi osoba nepravomoćno osuđena za ratni zločin te drugi brojni zastupnici protiv kojih se vode kazneni postupci. Uprava GNK Dinama demantirala je ovu 'vijest', dodajući uz to da Zoran Mamić i Damir Vrbanović nikada nisu ni bili članovi GNK Dinama.

---------------------------------------------------------------------------

HNK RIJEKA – NK RUDEŠ 5:1

Utakmica 13. kola HT 1.HNL između HNK Rijeke i NK Rudeša odigrala se 05.11.2018, na stadionu Rujevica u Rijeci, pred oko 3.400 gledatelja. Pripadnici Armade (HNK Rijeka) i dalje bojkotiraju trenera Igora Bišćana i njegovog suradnika Renata Pilipovića te u skladu s time s njihove strane nije bilo organiziranog navijanja.

Utakmica je odigrana u fer i korektnom sportskom ozračju", stoji u priopćenju.

Linker
19. travanj 2024 03:15