sn Ilustracija
 Cropix
NA UDARU I RUSI

OSUDA CIJELOG SVIJETA IM NIJE DOVOLJNA - RATNI ZLOČINAC ĆE PONOVNO SKUPO KOŠTATI SRBIJU Uefa teško kažnjava dva najveća srpska kluba zbog Mladića

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. studeni 2017. 12:16

UEFA je odlučila pokrenuti disciplinski postupak protiv Partizana, Crvene zvezde i ruskog Zenita nakon što su u njihovim posljednjim utakmicama zabilježeni rasistički ispadi. Njihovi su navijači optuženi za veličanje ratnog zločinca i haškog optuženika Ratka Mladića.

Haški sud je 22. studenoga osudio generala Ratka Mladića na doživotnu zatvorsku kaznu zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovječnosti nad Bošnjacima i Hrvatima tijekom rata u BiH. Naime, Zvezdine Delije su na posljednjem gostovanju kod BATE-a izvjesili transparent 'Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi', dok su Grobari s ruge strane na utakmici protiv Young Boysa razvili 'Nek je tvojoj majci hvala'.

screenshot

Bio je ovo zapravo pokušaj spomenutih navijačkih skupina da izbjegnu igranje svojih klubova pred praznim tribinama na način da niti u jednom trenutku nisu spomenuli ime osobe na koju se poruka odnosi, ali izgleda kako ih niti to neće spasiti.

Vrlo je izgledno kako će UEFA kazniti Zvezdu igranjem pred praznim tribinama u odlučujućoj utakmici posljednjeg kola protiv Kölna, dok ista sudbina očekuje i Partizan koji je već ranije osigurao prolaz, ali bi kazna mogla 'startati' u domaćem susretu eliminacijske faze.

screenshot

Također valja istaknuti i ruski Zenit koji nije imao problema sa sakrivanjem imena zloglasnog ratnog zločinca već su razvili su transparent s natpisom 'Ratko Mladić, srpski heroj'. Njima također prijeti zatvaranje stadiona za navijače u nokaut fazi Europske lige.

screenshot

Linker
18. travanj 2024 22:05