CROPIX
MODRI SHOW U EUROPI

POČINJE DINAMOVA INVAZIJA, STIGLO I NAJVAŽNIJE UPOZORENJE U ČEŠKOM 'MALOM ZAGREBU' 'Ponovite ovo navijačima sto puta! Stalno nas zovu iz Plzena...'

Svjesni su svi da će do ulaznica teško, zasad samo 627 sretnika ima taj papirić u džepu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. veljača 2019. 14:40

Plzen je miran grad, nema tu pretjerane gungule tijekom radnog tjedna, iako brojni pubovi i pivnice pružaju razne mogućnosti. Nebrojene. Ali, navodno, vikendom stanovnici Plzena sve to znaju dobro nadoknaditi, fino se opustiti. Velika Pilsnerova pivovara, pivski muzej i Sinagoga, najprepoznatljiviji su simboli grada. Dakako, u novije vrijeme i Viktoria, premda, reći će mnogi, još uvijek ta strast prema klubu nije poprimila euforične razmjere kao, recimo, na našim meridijanima. Nema ni depresije zbog poraza, emocije ipak nisu toliko izražene.

Međutim, od danas bi Plzen uistinu mogao postati mjesto “karnevala”, pjesme, nadamo se ne i negativnih navijačkih poriva. Jer, ne pamtimo kad je zadnjih godina toliko zvonio mobitel i da je stiglo toliko poruka, zovu ljudi iz Zagreba i Hrvatske, dolaze u Plzen i pitaju za ulaznice. Naravno, svjesni su svi da će do ulaznica teško, zasad samo 627 sretnika ima taj papirić u džepu, međutim, konačan zaključak u većini je slučajeva bio isti.

- Ništa, ako ne nabavim kartu, gledat ću utakmicu u nekom pubu. U Plzenu se, jednostavno, mora biti, Valentinovo i Dinamovo proljeće u Europi, pa koji to navijač može propustiti!

VIDEO: Tomislav Juranović

I tako, nekoliko stotina puta. Nema tko ne ide ili ne planira doći. Neki do Praga, da povežu turizam s nogometom, neki direktno u Plzen. Uglavnom, najavljuje se svojevrsna invazija, kakvu na Dinamovim utakmicama u Europi ne pamtitmo o-ho-ho godina. Valjda, poklopilo se sve, dobra momčad, rezultati, to Valentinovo kao podsjetnik na povratak imena 2000., opća atmosfera oko nogometa i kluba, a k tome i navijačima najdraži tip gostovanja.

VIDEO: Tomislav Juranović

Stadion bez alhohola

Nije daleko, iz Hrvatske se može autima i kombijima, jeftino i kvalitetno pivo... Uistinu, već danas Plzen mogao biti “mali Zagreb”, ne bismo se čudili da već iza podneva Dinamovi navijači počnu okupirati gradske trgove, premda se najviše navijača očekuje ipak na sam dan utakmice. Ako ih dođe i pola od onih koji najavljuju dolazak, bit će to velika skupina. Recimo, u Plzenu se sjećaju oko 4000 navijača Manchester Cityja 2013., tada ih je također bilo puno bez ulaznica, ali zato se pivo točilo od zore do zore. Jasno, da su ugostitelji na kraju trljali ruke.

- Mi sigurno točimo pivo i alkohol na dan utakmice, kao i svi ostali pubovi i pivnice. Koliko znam, jedino na stadionu neće biti dopušteno točenje alkohola - rekao nam je konobar u jednom od najvećih i najpoznatijih plzenskih pubova dodavši da je spreman za najezdu “žednih Hrvata”.

Način uvijek postoji

A spremna je, očito, i policija, barem za javnost. U klubu, u Viktoriji, nema izjava ni na koju temu pa čak ni na tu, nitko se ne želi zaletavati u procjenama koliko Dinamovih navijača očekuju ovih dana u Plzenu.

- Znamo da ih dolazi puno i bez karte, ali sigurnost će biti sačuvana, policija sigurno zna svoj posao - čuli smo tek neslužbeno i šturo iz kluba. Ali ako se zna da je zadnjih dana vrlo teško pronaći privatni i onaj jeftiniji hotelski smještaj u Plzenu, onda je jasno koliko broj Dinamovih navijača barem planira dolazak.

Inače, ulaznice kolaju “na crno”, primjerice, na hrvatskim oglasnim portalima mogu se pronaći za oko 1000 kuna, ima i u Plzenu onih koji prodaju karte i koji se nadaju da će zaraditi na ovoj utakmici, jer, kako smo već zaključili, nisu Česi toliko zapaljeni za ovaj dvoboj. Međutim, svi zaduženi sigurnost, klub također, ponavljaju da nijedan strani državljanin neće moći ući na “krivu tribinu”. Premda, ne sumnjamo, da će neki snalažljivci pronaći način... Samo da sve prođe dostojanstveno, da se ovo Valentinovo pamti kao jedna velika Dinamova noć na svim razinama.

Apel Dinamovog glasnogovornika

Glasnogovornik Modrih Alen Lesički je apelirao...

- Dajte, molim vas, napišite još jednom, ponovite sto puta da se ulaznice u Plzenu neće moći kupovati bez predočenja čeških dokumenata. Stalno nas zovu iz Plzena te kazuju da o toj činjenici obavještavamo naše navijače.

Eto, uvažili smo molbu glasnogovornika, opet smo objavili ono o čemu trubimo svaki dan. Međutim, izgleda da od toga nema previše koristi. Navijači će se snalaziti na razne načine... (do)

Daš čovjeku 50 eura i on ti posudi dokumente da kupiš ulaznicu

Jučer smo čuli jednog navijača koji je maksimalno uvjeren da će u Češkoj doći do ulaznice...

- Ma, idemo mi na utakmicu i doći ćemo do ulaznice. Ne brinemo se. Imamo dobre informacije da u Plzenu možemo doći do čeških dokumenata. Točnije, iznajmit ćemo ih! Daš čovjeku 50 eura, on ti posudi dokumente nakratko dok kupiš ulaznicu, vratiš mu ih i svi sretni i zadovoljni - kazao nam je jedan navijač koji je iz razumljivih razloga želio ostati anoniman.

Na naše pitanje kako se to može izvesti a da na blagajni ne vide da na dokumentu nije fotografija koja odgovora vašem izgledu, samo se nasmijao.

- Moš’ mislit kako vas na blagajnama gledaju u facu.. Njima je važno da prodaju ulaznicu. Uzmu dokument reda radi. Vidi se da vi novinari ne kupujete ulaznice...

Uglavnom, svi oni koji su jučer stražarili ispred zapadne tribine misle putovati na utakmicu. Iz Zagreba će krenuti kolone sa i bez ulaznica. Daš 50 eura i iznajmiš osobnu iskaznicu? Ha, toga se baš i nismo dosjetili. Cijeli život je škola... (do)

UPUTE ZA NAVIJAČE DINAMA U PLZENU

GNK Dinamo donosi važne informacije za navijače Dinama uoči utakmice UEFA Europa lige Viktoria Plzen - Dinamo, u četvrtak, 14.2. u 21h u Plzenu.

GNK Dinamo dobio je od strane FC Viktoria Plzen obavijest o ulaznicama za prvu utakmicu na stadionu Doosan Arena.

Ulaznice za sve domaće sektore stadiona Doosan Arena za utakmicu Viktoria - Dinamo mogu kupiti isključivo češki državljani uz predočenje osobnih dokumenata

Svaki češki navijač ima pravo za domaće sektore kupiti maksimalno pet ulaznica

Strogi je naputak kluba FC Viktoria Plzen da ni u kom slučaju domaći navijači ne preprodaju ulaznice za domaće sektore navijačima GNK Dinamo

Na ulazima na stadion Doosan Arena svaki će navijač biti obvezan predočiti važeći osobni dokument ili potvrdu o prebivalištu u Češkoj

Na sektore za domaće navijače moći će ući isključivo češki državljani ili osobe s potvrdom o prebivalištu u Češkoj

Kako bi spriječili ulazak navijača Dinama na domaće sektore stadiona Doosan Arene, češka će policija detaljno pregledavati osobne dokumente na svim ulazima. Samo će osobe koje imaju češke osobne dokumente ili posebnu boravišnu dozvolu za boravak u Češkoj moći ući na dijelove stadiona rezervirane za domaće navijače

OTVARANJE STADIONA

Od strane organizatora obaviješteni smo da će stadion Doosan Arena u Plzenu biti otvoren:

Sektor U: 120 minuta prije utakmice, odnosno u 19:00h

Nije dozvoljen unos ruksaka i torbi bilo koje veličine. (GNK DInamo)

Linker
19. travanj 2024 11:42