Ilustracija
 Foto: Ante Cizmic / CROPIX
PROBLEMI U ORGANIZACIJI

POJAVILI SE NEOČEKIVANI PROBLEMI I VAŽNO UPOZORENJE ZA SVE NAVIJAČE KOJI PUTUJU U RUSIJU U posebnom fokusu grad domaćin prve utakmice Vatrenih!

Piše: HinaObjavljeno: 23. svibanj 2018. 17:20

Poljska i Rusija neće imati vremena za uspostavu željezničke veze između Gdanjska i Kalinjingrada do početka Svjetskog prvenstva u nogometu, pa se navijači upozoravaju na moguće gužve na cestovnim graničnim prijelazima, izvještava agencija Interfax.

Ideja o uspostavi željezničke veze pojavila se kao jedno od rješenja kojim bi se rasteretio cestovni granični promet između Poljske i ruske Kalinjingradske oblasti tijekom svjetskog nogometnog prvenstva.

Naime, mnogi navijači koji će pratiti utakmice u Kalinjingradu, gdje svoju prvu utakmicu igra i hrvatska reprezentacija, bit će smješteni u Poljskoj i samo će na dan utakmice biti u Kalinjingradu.

U siječnju su poljska i ruska željeznička kompanija organizirale probnu vožnju putničkog vlaka između Gdanjska i Kalinjingrada i objavile uspjeh toga projekta, koji je potom naišao na tehničke i komercijalne prepreke.

Stoga vlasti Kalinjingradske oblasti upozoravaju navijače koji planiraju putovanja na utakmice na moguće zastoje u prometu na graničnim prijelazima, povezane sa sigurnosnim provjerama.

Tijekom svjetskog prvenstva u nogometu u Kalinjingradu će se odigrati četiri utakmice: 16. lipnja igrat će Hrvatska i Nigerija, 22. lipnja Srbija i Švicarska, 25. lipnja Španjolska i Maroko i 28. lipnja Engleska – Belgija.

Linker
26. travanj 2024 03:18