Mario Todoric / CROPIX
CROPIX

BLOKADE PO GRADU

POLICIJA DAN NAKON INCIDENTA U SPLITU POSLALA PRIOPĆENJE S MOLBOM ZA GRAĐANE Evo kako će biti organiziran promet na dan velike utakmice

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 10.10.2019. u 09:12

 • Policijska uprava splitsko-dalmatinska jutros je objavila priopćenje vezano za večerašnju utakmicu Hrvatska - Mađarska na Poljudu, javlja Dalmatinski Portal.

  Priopćenje prenosimo u cijelosti:

  - Kako smo već najavili u priopćenju za javnost od 3. listopada, još jednom podsjećamo da je jutros od 7 sati uspostavljena blokada prometa  u ulici VIII. mediteranskih igara kod ulaza na parkiralište bazena Poljud, kod ugostiteljskog objekta Hemingway, te na raskrižju ulice VIII. mediteranskih igara i ulice Sedam Kaštela (osim za vozila policije, odnosno vozila s propusnicom i stanara).

  Od 7.45 sati na Putu Lore bit će uspostavljeni blokadni punktovi, te će od rotora do TC Lidl u biti cijelosti onemogućen promet. Blokada prometa bit će uspostavljena sve do završetka osiguranja.

  Od 16.30 sati će se uspostaviti blokada prometa u ulici Zrinsko-frankopanskoj - od raskrižja s Ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru, te u Putu Supavla - od raskrižja s ulicom Put Brodarice (osim vozila HV, stanara i javnog prijevoza).

  Još jednom upozoravamo vozače da svoja vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i pakiranje. Prometni redari će zajedno s policijskim službenicima na dan održavanja javnog okupljanja sankcionirati vozače nepropisno parkiranih vozila posebno u ulicama: Zrinsko- frankopanska, Hrvatske mornarice, Sedam Kaštela i Put Supavla, te će vozila za koja budu postojali uvjeti za premještanje biti premještena. Ovo se ujedno odnosi i na nepropisno parkirana vozila po sredini kolnika naprijed navedenih cesta.

  Obzirom da je u poslijepodnevnim satima na gradskim prometnicama inače pojačan intenzitet prometa i dolazi do gužvi, a na dan odigravanja utakmice očekujemo i dodatne gužve u prometu, savjetujemo svim građanima koji planiraju doći na utakmicu, da na vrijeme krenu prema stadionu, te da ukoliko su u mogućnosti koriste javni prijevoz, kako bi izbjegli stvaranje većih gužvi i zastoja u prometu.

  Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona, pa savjetujemo da ukoliko na javno okupljanje dolaze osobnim vozilom, isto parkiraju na parkiralištima u drugim dijelovima grada, te pješke ili javnim prijevozom dođu do stadiona.

  Sve sudionike u prometu molimo za dodatno strpljene i oprez ukoliko dođe do stvaranja većih gužvi i zastoja, posebno ukoliko bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području Grada Splita.

  Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi javno okupljanje proteklo  bez izgreda - stoji u priopćenju.

  Iz drugih medija