Foto: Vojko Basic / CROPIX
SJAJNE BROJKE

POLJUD ĆE 'GORJETI' Ovim ritmom prodaje karata očekuje se da će najveći hrvatski derbi na stadionu pratiti preko 30.000 gledatelja

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 21. travanj 2018. 11:27

Stadion u Poljudu bit će dobro popunjen za derbi Hajduka i Dinama koji je na rasporedu u nedjelju, u to nema nikakve sumnje nakon što je pristigla informacija da je u petak do 15.00 ‘otišlo’ 26.000 ulaznica i da je rasprodana tribina istok.

Lijepo vrijeme jedan je od faktora koji će imati dodatni utjecaj na posjećenost, no prije svega tu je važnost utakmice. Hajduk se primaknuo na minus pet bodova, a navijači će u velikom broju pohoditi Poljud kako bi vidjeli svoju momčad na djelu.

Sjever je već ranije razgrabljen, do četvrtka navečer prodano je 20 tisuća ulaznica, a tijekom jučerašnjega dana otišlo je još nekoliko tisuća ulaznica. Velikih gužvi kao u vrijeme europskih utakmica nema, ali dosta je prometno na prodajnim punktovima, a valja reći da se dobar dio ulaznica prodaje i putem interneta, koristi se prednost modernih tehnologija i izbjegavaju se gužve.

Hajduk je prije susreta s Cibalijom, kada je bila zatvorena sjeverna tribina, pozvao navijače da u zadnja tri susreta u što većem broju pohode domaće utakmice kako bi došli do brojke od 54 tisuće čime bi srušili rekord iz sezone 1998/99. Karte za Cibaliju su se prodavale po 10 kuna, a na stadionu je bilo nešto više od 14 tisuća tako da je akcija koja se zvala ‘#54’ sada poprimila kodno ime ‘još 40’.

Toliko još nedostaje do obaranja rekorda, a ovim ritmom prodaje karata realno je da na stadionu bude 30 tisuća ljudi. Ostala bi još utakmica s Osijekom u svibnju i tada bi trebalo okupiti još desetak tisuća ljudi kako bi se došlo do rekorda.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
22. travanj 2024 23:22