CROPIX/Youtube
PROCURILI NOVI DETALJI

PREOKRET U SLUČAJU HRVATSKIH NAVIJAČA UHIĆENIH U SRBIJI Policija objavila inicijale, očajne obitelji Torcidaša ne znaju što se događa s njima

Piše: Marko DidićObjavljeno: 06. kolovoz 2018. 20:53

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je niz kaznenih postupaka protiv 13 Torcidaša koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo teške krađe i ugrožavanja sigurnosti na benzinskoj pumpi u Vrčinu, a određen im je i pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bijega.

U ovom slučaju osumnjičeni su hrvatski državljani, navijači "Torcide" O.S., L.S., D.A., M.D., B.R., D.D., P.D., M.T., K.M., G.D., Š.A., N.J. i M.S, precizira se u priopćenju Tužiteljstva koje je dostavljeno Tanjugu, a incijali su dati javnosti po sistemu inicijal prezimena pa imena kao što je u Srbiji praksa.

Ovi navijači su u petak poslije ponoći bili oslobođeni u prekršajnom postupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su zadržani zbog sumnje da su izvršili kazneno djelo, pa je slučaj protiv njih preuzelo tužiteljstvo, piše Slobodna Dalmacija.

Vijest o pritvoru usliijedila je nepuna 24 sata od priopćenja predsjednika prekršajnog suda u Beogradu da je 14 od 27 uhićenih navijača kažnjeno zbog prekršaja s po 15 dana zatvora.

Glasnogovornica drugog osnovnog suda Irina Kovačević objasnila je kako je osumnjičenima sudac za prethodni postupak odredio pritvor zbog opasnosti od bjega.

Za 14 navijača splitskog Hajduka, koji su pred prekršajnim sucem zbog krađe iz prodavaonice na benzinskoj crpki saslušavani od petka popodne, u subotu je počelo izdržavanje kazni od po 15 dana u zatvoru Padinska Skela.

Torcidašima je policija oduzela tri transparenta, i to najveći transparent s likom istaknutog pripadnika Torcide Ivana Mate Blaževića zvanog Blato koji je ubijen u Splitu, transparent Torcida Split i transparet HR HB (Hrvatska republika Herceg Bosna) s prvim bijelim poljem.

Za ovo djelo za koje se sada Torcidaše tereti zapriječena je po srpskom zakonu kazna od jedne do osam godina zatvora, a uhićeni mogu priznati krivnju i skratiti postupak te time i sebi ublažiti kaznu.

No još je neizvjesno što će tko od njih napraviti. Obitelji uhićenih, a i onih prekršajno osuđenih, žale se da nemaju nikakav kontakt s njima niti znaju što im se događa od petka ujutro, osim onoga što pročitaju u medijima.

Iz dobro obaviještenih izvora doznajemo da Torcida koja je snimljena na benzinskoj postaji u Vrčinu nakon utakmice uopće nije htjela putovati kroz Srbiju.

- Nakon utakmice su bugarski policajci svojim vozilima i ljudstvom formirali trasu kuda smo morali prolazit, čak smo i napadnuti na toj trasi od navijača Levskog molotovljevim koktelima, a onda su nas jednostavno isporučili Srbima jer su prestali blokirati prolaze tek kada smo svi ušli u Srbiju - kaže nam naš izvor.

Linker
19. travanj 2024 04:11