CROPIX/Youtube
OGLASIO SE SRPSKI MINISTAR

PRIPADNICI TORCIDE UHIĆENI U SRBIJI NAKON DIVLJANJA NA BENZINSKOJ Imali su kod sebe sjekire, baklje, narkotike

Piše: Dušan MiljušObjavljeno: 03. kolovoz 2018. 14:37

Kako piše beogradski Blic, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr. Nebojša Stefanović rekao je da su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova zaustavili na autoputu više od 400 hrvatskih navijača, a detaljnom kontrolom navijača i njihovih vozila policija je pronašla veću količinu drvenih i metalnih palica, nekoliko sjekira i baklji, kao i manju količinu narkotika.

- U policijskim stanicama u Nišu i Grockoj provodi se 32 navijača koji će biti privedeni nadležnim tužiteljima i sucima za prekršaje. Policija je kod nekih navijača pronašla i robu koju su ukrali na jednoj benzinskoj stanici kod Vrčina, točnije cigarete, piće i igračke s akciznim markicama Republike Srbije. Zbog divljanja na benzinskoj stanici sucu za prekršaje bit će privedeno 28 navijača zbog izvršenog prekršaja nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja u grupi, za što je predviđena zatvorska kazna od 30 do 60 dana - objasnio je ministar Stefanović.

Ministar je upozorio sve one koji se kreću Republikom Srbijom, i državljane i goste, da se ponašaju u skladu s propisima i da poštuju zakone Srbije.

- Svako divljačko ponašanje, ponašanje koje uznemirava građane Srbije, nanosi im materijalnu štetu ili ugrožava njihovu sigurnost, bit će oštro sankcionirano - poručio je Stefanović.

Pripadnici Torcide, na svom putovanju prema Sofiji gdje Hajduk od 18 sati igra uzvratnu utakmicu 2. pretkola Europske lige protiv Slavije i brani splitsku prednost 1-0, opljačkali su jednu benzinsku crpku u beogradskom predgrađu Vrčinu u srijedu oko 4 sata ujutro. Dogodilo se to kad se kolona od 30 vozila zaustavila na benzinskoj postaji. Uzeli su pića, ispisali grafite po postaji i otišli bez da su platili pića i cigarete.

Linker
17. travanj 2024 16:45