REUTERS/Vincent West
CRNI DAN

NOVI DETALJI KAOSA U BASKIJI, PROCURILA JE UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Nesretnog policajca pokušavali su spasiti, ali sve je bilo uzalud

Piše: HinaObjavljeno: 23. veljača 2018. 12:03

Navijački kaos potpuno je zasjenio uzvratnu utakmicu 1/16 finala Europske lige između Athletic Bilbaa i Spartaka iz Moskve.

O velikim neredima u Baskiji izvjestili su svi svjetski mediji, a smrtno je uslijed kaosa stradao i jedan policajac. Španjolski mediji navode kako je Inocendio Alonso Garcia umro od posljedica srčanog udara u dobi od 51 godine. Na internetu je osvanula snimka u kojoj se vidi kako liječnici iz vozila hitne pomoći pokušavaju oživiti nesretnog policajca.

Spašavanje je nastavljeno i u obližnjoj bolnici, ali sve je bilo uzalud.

Na snimci se vidi i jedan navijač Spartaka krvave glave ispred kola hitne pomoći koji je jedan od uhapšenih.

A španjolski As navodi kako je ukupno nakon nereda u Bilbau uhićeno devet osoba, oe čega pet Španjolaca, tri Rusa i jedan Poljak

Procjenjuje se da je u Španjolsku stiglo oko 1500 navijača Spartaka, a lokalne vlasti su objavile kako je utakmica između Athletica i Spartaka bila najveća sigurnosna operacija u gradu posljednjih godina. Na osiguranju je radilo 600 policajaca, 100 općinskih policajaca, te 200 privatnih zaštitara.

Dodajmo kako je Spartak pobijedio Athletic Bilbao 2-1, ali Španjolci ipak idu dalje jer su u Moskvi pobijedili 3-1. Mario Pašalić je za goste igrao do 74. minute.

Linker
21. travanj 2024 19:00