NAPETO I NA TRIBINAMA

'PURGERI, DŽABA STE SE TRUDILI...' Kohorta žestoko odgovorila na transparent BBB-a, vrlo zanimljivo društvo i u svečanoj loži Gradskog vrta!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 16.02.2020. u 18:17

 • Među 22 igrača u početnim sastavima bila su samo dvojica rođenih Osječana, Mihael Žaper u domaćem dresu i Dino Perić u Dinamovoj majici, a rođeni su Osječani i obojica trenera, Ivica Kulešević i Nenad Bjelica.

  Kad smo već kod Dinamova trenera, ovoga put izostao je 'vruć' doček, kakav su možda neki očekivali. Dobio je Bjelica zvižduk s Kohortine tribine kad je službeni spiker prozvao njegovo ime, no ostatak stadiona ostao je suzdržan. Ipak mu velika većina osječkih navijača, pogotovo onih starije i srednje generacije ništa ne zamjera, oni Bjelicu i dalje drže u lijepoj uspomeni. Čak se moglo među onima na glavnoj tribini i čuti kako su ponosni na svog Bjelicu što je napravio tako dobar posao s Dinamom i da Dinamo takvog trenera nakon Bjelice neće skoro imati.

   

  Lijepo su bile popunjene tribine, proljetno vrijeme i rani nedjeljni termin svakako su bili saveznik, ovog puta nije bilo brige hoće li dvoboju Osijeka i Dinama prijetiti magla, koja je često znala pokvariti nogomet u Gradskom vrtu. Dinamovi navijači ispunili su onaj 'kavez' na sjeveru, u Osijeku Modri uvijek imaju brojnu podršku, a domaća Kohorta s istoka je bodrila svoje ljubimce, dvije su navijačke grupe vodile svoju utakmicu. Kad su Dinamovi navijači, recimo, izvjesili transparent "Sveto ime Dinamo", Kohorta je odgovorila porukom: "Purgeri, džabe ste se trudili, svoj Dinamo odavno ste izgubili."

   

  A i u glavnoj loži bilo je zanimljivo društvo. Osijekov predsjednik Ivan Meštrović sjedio je u društvu HNS-ovih čelnika, predsjednika Davora Šukera te izvršnog direktora Marijana Kustića. Donedavno ih se u javnosti često percipiralo kao suprotne strane istog Saveza, ne znamo kako trenutno 'dišu', ali, eto, u Gradskom vrtu, sjedili su u istom društvu. Ne samo oni, bili su tu i izbornik U-21 reprezentacije Igor Bišćan i njegov pomoćnik Ante Tomić, te glavni instruktor HNS-a Petar Krpan.

  U tom prvom redu lože, odmah do spomenute delegacije, primijetili smo i menadžera Andyja Baru. Ivan Meštrović bio je miran, nije reagirao na sudačke odluke, možda je ovog puta bio zadovoljan suđenjem? Dinamova delegacija, predvođena predsjednikom Mirkom Barišićem i predsjednicom Uprave Vlatkom Peras, također je sjedila u prvom redu, ali nekoliko stolaca udaljena od spomenute ekipe iz Osijeka i HNS-a.

   

  Iz drugih medija