Foto: Matija Djanesic / CROPIX
NEĆE PROĆI BEZ POSLJEDICA

RIJECI PRIJETI VELIKA KAZNA ODMAH NA POČETKU HNL-A Otkrivamo što se sprema hrvatskom doprvaku nakon incidenata na Rujevici

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 16. kolovoz 2018. 00:31

Fokus jadranskog derbija u završnici utakmice s travnjaka je prešao na tribine. Najprije južnu, gdje je Torcida zapalila desetak baklji, od kojih su četiri završile na travnjaku, pa onda i na Armadinu sjevernu, odakle su počele letjeti stolice nakon što je Igor Pajač dosudio kazneni udarac za Hajduk.

Nije to bila uobičajena slika na Rujevici, prvi su put prema travnjaku letjele stolice (baklji na Armadinoj tribini nije bilo). Bila je to scena koja nas je gotovo podsjetila na jedan sudar ovih dviju momčadi iz Dugopolja 2014. godine. Doduše, tada je demoliranje stadiona bilo puno većih razmjera, na kraju je Hajduk kažnjen igranjem dviju utakmica pred praznim tribinama.

I tada je i sada, srećom, sve prošlo bez ozljeda, ali sigurno neće proći i bez kazni, koje će napuniti blagajnu Saveza. Doduše, ovo je prvi incident ovakve vrste u sezoni, što će sigurno biti olakotna okolnost, pa ne bi trebalo biti drastičnih mjera poput zatvaranja tribine ili cijelog stadiona.

Doduše, u posljednjem kolu prošle sezone sa sjevera i juga Rujevice na travnjak su letjele baklje, za što je Rijeka tada kažnjena s 25, a Hajduk s 50 tisuća kuna. Sada bi kazna mogla biti i veća, no neće biti i jedini trošak koji će domaćin imati s ove utakmice. Naime, na sjevernoj je tribini oštećeno ukupno 120 stolica, na južnoj još 20, pa je na Rujevici jučer promptno započela sanacija ne bi li sve bilo spremno za četvrtak, kada ovdje gostuje Sarpsborg.

Ono što se neće moći tako brzo sanirati jest travnjak; unatoč brzoj reakciji vatrogasaca baklje su ponovo oštetile dio plastične podloge...

Linker
26. travanj 2024 22:43