Screenshot / Twitter

TEŠKE RIJEČI GRADONAČELNIKA

RIJEŠEN VELIKI MISTERIJ: JE LI OVO UZROK 'RATNOG STANJA' I ŠOKANTNIH SCENA KOJE SU ZGROZILE SVIJET!? Sve je zakuhala nekadašnja zvijezda Reala?

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 26.11.2018. u 20:17

 • Na društvenim mrežama osvanula je fotografija za koju mnogi tvrde da je uzrok nevjerojatnih nereda u Buenos Airesu, zbog kojih je na kraju odgođena uzvratna utakmica Cope Libertadores, sraz između River Platea i Boce Juniorsa na Estadio Monumentalu.

  Naime, na njoj se vidi kako veznjak Boca Juniorsa Fernando Gago, inače bivši igrač Real Madrida, pokazuje srednji prst navijačima Rivera.

   

  Neki smatraju da je taj potez bio kap koja je prelila čašu da navijači Rivera krenu kamenovati autobus s igračima Boca Juniorsa. Potom je reagirala policija i zabunom ispalila suzavac u autobus s igračima, nakon čega je nekolicina njih završila u bolnici gušeći se u dimu i povraćajući.

  Ipak, prema vijestima iz argentinskih medija, navodno je navijače najviše zasmetalo što je Carlos Tevez u autobusu zaplesao 'gallinitu', ples koji Riverove igrače i navijače karakterizira kao kukavice.

  Cijeli slučaj i postupak Fernanda Gaga navodno je pod istragom CONMEBOL-a, ali nikako ne opravdava divljačko i sramotno ponašanje domaćih navijača.

  Podsjećamo, prva utakmica velikog Superclasica završila je 2:2, a novi termin odigravanja uzvrata zasad nije poznat.

  Gradonačelnik krivi mafiju

  Gradonačelnik Buenos Airesa Horacio Rodriguez Larreta optužio je najvatrenije navijače River Plate, koje u Argentini zovu Barra Brava, da stoje iza napada na autobus sa igračima Boca Juniorsa uoči uzvratnog susreta finala Libertadores kupa.

  "Problem je Barra Brava, mafija koja je ukorijenjena u nogometu više od 50 godina. Oni su odgovorni za ove incidente", kazao je gradonačelnik Buenos Airesa.

  Gradonačelnik Larreta je istaknuo da je to bio osvetnički potez Riverove Barra Brave, jer je uoči uzvratne utakmice finala Libertadores kupa policija pretresla kuću vođe Barra Brave, te da je tom prilikom zaplijenila deset milijuna pesosa (oko 250 tisuća eura) i 300 ulaznica za finalnu utakmicu Libertadores kupa.

  Navijačke skupine Barra Brava, koje se mogu usporediti sa europskim ultrasima, nastale su u Argentini 50-tih godina prošlog stoljeća, te su se proširile diljem Latinske Amerike, a jedan od načina njihova financiranja je prodaja ulaznica na crnom tržištu.

  Prvi susret finala na Bomboneri prije dva tjedna završio je 2-2, a dugoočekivani uzvrat na Monumentalu između argentinskih suparnika River Plate i Boca Juniorsa, koji se je trebao igrati u subotu, odgođen je zbog navijačkih izgreda Riverovih fanova, koji su kamenovali autobus sa igračima Boce. Odgođena utakmica trebala se igrati dan kasnije, u nedjelju, ali je ponovno odgođena, a novi termin će biti objavljen naknadno.

  Izgred se je dogodio na prilazu Riverovu stadionu Monumental. Prema izviješćima, ozlijeđeno je sedam nogometaša Boce, a dvojica su hospitalizirana, a među njima i veznjak Pablo Perez zbog posjekotina na licu. Policija je suzavcem rastjerala huligane, a uhićeno je najmanje 16 osoba. Također, nekoliko igrača Boce je povraćalo od suzavca koji je koristila policija.

   

  Tagovi
  Iz drugih medija