CROPIX
IZVRŠNI ODBOR JE ODLUČIO

SADA JE I SLUŽBENO Evo zašto su najbolji hrvatski navijači ostali bez jedne od najvažnijih utamica Vatrenih u kvalifikacijama

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. rujan 2017. 16:41

Održana je sjednica Izvršnog odbora HNS-a na kojoj je potvrđen domaćin kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo Hrvatska - Finska 6. listopada. Iako je prvotno bio izabran Osijek, iako bi gotovo svi u HNS-u htjeli da to bude Slavonija, igrat će se u Rijeci, na Rujevici.

Izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović je objasnio:

- Rasprava je bila dosta duga, gost je bio i sam izbornik Ante Čačić, IO je odlučio da zbog lošeg travnjaka reprezentacija u Gradskom vrtu neće imati dovoljno dobre uvjete za igri s Finskom. Imali smo na umu i vrlo loša iskustva s Kosovom, pa smo reagirali na vrijeme i utakmicu preselili na najbolji travnjak u državi, to je stadion Rijeke na Rujevici. Odluku smo dosta dugo varili, podsjetit ću da je Osijek, igrajući kvalifikacije za Europsku ligu, imao nekoliko inspekcijskih nadzora UEFA-e, a uoči utakmice s Austrije UEFA je izrazila vrlo visoku zabrinutost oko intrastrukture i terena. To nam je bio dovoljna razlog da pošaljemo svoju inspekciju, izvještaj nije bio previše optimističan. Dobili smo uvjeravanja iz Osijeka da će se intrastruktura popraviti, ali travnjak gotovo nikako. Iako su krenuli s radovima, vidljivi znaci oporavka nisu se uočavali. Potom je išlo novo izaslanstvo na čelu s izbornikom, opet smo pogledati teren i bilo ja jasno da je u vrlo lošem stanju, da se neće moći popraviti bitnije. Nije nam bilo druge nego pokrenuti mehanizme prema FIFA-i, UEFA-i i finskom savezu da daju suglasnost za promjenu.

Finci nisu bili protiv.

- Glavni tajnik njihovog saveza rekao je da osim tehničkih problema, dakle novih hotela, u načelu je bio apsolutno ZA.

Odluka nije bila jednoglasna:

- Ante Vučemilović-Šimunović rekao je da bi do zadnjeg dana branio ideju da se igra u Osijeku, iako u dubini duše zna da je ova odluka najmanje emotivna, a najviše profesionalna. Moram naglasiti da ova odluka nije bila usmjerena protiv Osijeka, tamo su susreti bili organizirani u izvanrednom okružju, i da nema problema s terenom ne bismo napravili izuzetak od pravila. IO je odmah zauzeo stav da se jedna od prvih utakmica u sljedećem ciklusu kvalifikacija igra u Osijeku.

NK Osijek je izdao priopćenje. Vrbanović je pročitao drugi pasus u kojem izražavaju razumijevanje:

- Osijek kao organizator apsolutno ne želi inzistirati na domaćinstvu u Osijeku. Vrlo korektno i profesionalno. Davor Šuker je u četvrtak bio u Osijeku, i on je iznio impresije, do zadnjega smo motrili sve moguće aspekte o tome kakvo je stanje u Osijeku.

Vrbanović je na kraju zahvalio i novinarima na vrlo korektnom pisanju o toj tematici.

- Riječani su izuzetno motivirani da ugoste reprezentaciju. Obavio sam konkretne razgovore s Damirom Miškovićem i ljudi koji se brinu za stadion, uredit će maksimalno dobre uvjete, koji su i sada na visokoj razinu. Naša delegacija je odma u petak otišla u Rijeku. Obavijestili smo dakako i FIFA-i UEFA-u i Fince. Ulaznice će biti Zapad 150 kuna, istok 100 kuna, sjever i jug po 50 kuna. To su popularne cijene s obzirom na važnost utakmice, uvjereni smo da ćemo imati punu Rujevicu.

Linker
24. travanj 2024 20:14