CROPIX
IGRA SKRIVAČA

ŠPIJUNSKA PRIČA S MAKSIMIRA OTKRIVA KOLIKI SU ULOZI U DINAMOVOJ UTAKMICI GODINE Jesu li Young Boysi imali svog 'tajnog agenta' na Maksimiru?

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 18. kolovoz 2018. 14:06

Drugi ovosezonski hrvatski derbi ipak nije imao dekor na tribinama kakav zaslužuje. U Maksimiru se, naime, okupilo tek nešto više od 5000 gledatelja, očito je da su europske utakmice još uvijek kudikamo veći magnet za zagrebačke pristalice nogometa. Na južnoj je tribini bilo 100-tinjak pripadnika osječke Kohorte, čije se navijanje čulo prvih 15-ak minuta.

Bad Blue Boysi su se, naime, okupili na sjeveru, njih oko 400, ali mirno su sjedili i šutjeli prvih 15 minuta. A onda je u 16. minuti sa sjevera zagrmjelo „Ivan Bebek, Ivan Bebek”! Skandiranje nije bilo upućeno sucu utakmice Dinama i Osijeka, nego pokojnom članu BBB, Ivanu Bebeku, koji je, na žalost, tragično preminuo prije nekoliko dana u 16. godini života.

Dinamovi su nogometaši od tog trenutka imali glasnu potporu s tribina, u nekim trenucima zajedno su navijali i sjever i zapad i istok. Nije nedostajalo htijenja i želje u igri plavih, na takav, profesionalan i pošten pristup, Bjeličini su nas nogometaši već naviknuli ovoga ljeta. Ovaj Dinamo, naime, može i izgubiti utakmicu, ali sigurno će svaki igrač napustiti travnjak umoran i s dresom natopljenim znojem, „šetačima” je od ove sezone ulaz u Maksimir jednostavno zabranjen.

U derbiju je, eto, aktualni prvak srušio dosadašnjeg lidera na ljestvici, no ipak se očekivalo nešto više dobroga nogometa. Ali, za to je Dinamo najmanje kriv, Osječani su posve podbacili i sve su svoje misli usmjerili prema zaustavljanju Dinamovih pokušaja. A kad je tako, kad igraš da ne primiš gol, onda ćeš ga sigurno primiti!

Osječani su se malčice probudili tek nakon primljenih zgoditaka. Ali, iz igre nisu stvorili šansu, zabili su nakon prekida, odnosno zabio je „dinamovac” Bruno Petković i prekinuo „golgeterski post” od gotovo dvije godine! Na žalost, nespretno je zatresao vlastitu mrežu i neće baš po dobrome pamtiti maksimirski debi...

Nitko iz Young Boysa nije se službeno najavio da će doći u Zagreb na utakmicu Dinamo – Osijek i „snimati” plave, tako je bilo i uoči dvoboja s Astanom. Međutim, nakon utakmice protiv Kazahstanaca, procurila je vijest da su Švicarci ipak imali svog čovjeka na – na tribini istok! Navodno je jedan od pomoćnika trenera Gerarda Seoanea došao u utorak u Zagreb i preko nekih svojih prijatelja kupio ulaznicu za tribinu istok i odande gledao utakmicu!?

Priča dobro zvuči, ima u njoj nekih ”špijunskih” elemenata, ali ipak je pomalo nevjerojatno da u današnje vrijeme, kad se malo što može sakriti, netko pokušava sakriti – čovjeka... A i tom je pomoćnom treneru svakako draži „kraljevski” tretman kakvoga bi imao u maksimirskoj loži da se službeno najavio, nego da po tribini istok crtkara formacije i zapisuje važne potankosti u igri plavih, okružen navijačima. Stoga baš i ne vjerujemo da je Young Boys na taj način poslao „špijuna” u Maksimir...

Linker
20. travanj 2024 02:37