Damir Krajač/Cropix
OKUPACIJA SAN SIRA

SPREMA SE JEDAN OD NAJVEĆIH DESANTA U NOVIJOJ POVIJESTI, POLA ZAGREBA PLANIRA PUT MILANA Pogledajte koliko već sada košta ulaznica!

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 09. studeni 2019. 16:44

Jagma je velika: pola Zagreba planira put u Milano na utakmicu Atalante i Dinama, 26. studenog, u sklopu petog kola skupine C Lige prvaka. Ključno pitanje glasi: kako do ulaznice i koliko će ona stajati?

Pet posto Dinamu

- Mi zasad nemamo baš nikakve informacije - poručuju iz kluba, uz objašnjenje: - Putujemo u Bergamo, odnosno u Milano 12. ili 13., na tzv. site visit i tek ćemo nakon toga moći dati valjane obavijesti. Naime, u ovome času ne znamo koliki ćemo kontingent ulaznica dobiti, a ovisi o tome hoće li Atalanta za Dinamo otvarati posljednji, treći ring San Sira. Ako ne otvori, onda pet posto od ukupnog kapaciteta stadiona koji iznosi 80-ak tisuća mjesta neće biti očekivane četiri tisuće ulaznica.

Glasnogovornik Atalante Andrea Lazzaroni u petak je odgovorio na upite kada će Atalanta odlučiti koliko će ulaznica pustiti u prodaju i hoće li hrvatski državljani moći kupiti karte i u slobodnoj prodaji, a ne isključivo preko Dinama: - U ovome času ne možemo vam dati konkretne podatke, nakon sastanka s izaslanstvom Dinama sve ćemo objaviti na našoj službenoj stranici.

Sjećamo se, za dvoboj s Viktorijom u Plzenu to nije bilo moguće pa je došlo do velikih organizacijskih propusta, koji su rezultirali i problemima uoči same utakmice, no inače do ulaznice se može doći i na taj način, uz predočenje valjanih dokumenata.

Na City za 45 eura

Uglavnom, nekoliko tisuća dinamovaca, koji spremaju jedan od najvećih desanta u novijoj povijesti, još čeka konačni pravorijek talijanskog kluba, koji bi, dakle, trebao sa svim informacijama izaći najkasnije sredinom sljedećeg tjedna. Broj ulaznica, slobodna prodaja, pa i cijena tada će biti posve jasni, iako, za podsjetnik, valja znati: klub ne smije gostujućim navijačima prodavati ulaznice skuplje od onih za domaće navijače. Čisto za ilustraciju, ulaznice za Atalantine tifoze za dvoboj protiv Man. Cityja prodavale su se za 45 eura, odnosno oko 330 kuna.

Inače, na nekim se stranicama već pojavila mogućnost kupnje ulaznica za utakmicu, što se čini prilično nepouzdanim, a u petak su se cijene kretale od 500-tinjak kuna naviše, s tim da u prodaji nije tribina za gostujuće navijače. U međuvremenu, privatni i hotelski smještaj Milana puni se nesmiljenom brzinom; Hrvati su već masovno počeli unajmljivati sobe i apartmane, uzimaju se godišnji odmori, rentaju se prijevozna sredstva i organiziraju autobusi.

Nada je velika

Nema dvojbe, prema onome što znamo, minimalno će tri tisuće Dinamovih navijača krenuti prema prijestolnici Lombardije, koja je odavno upisana kao idealno gostovanje ove europske jeseni. Put od otprilike šest sati, lijep grad, kultni stadion i nada u europsko proljeće u Ligi praka koja nikad nije bila veća. Pogotovo nakon Šahtara...

Linker
19. travanj 2024 02:57