Foto: Nikola Vilic / CROPIX
'PREKRŠAJ IZ SFERE RASIZMA...'

STIGLA KAZNA, SLJEDEĆA MJERA JE ZATVARANJE DIJELA POLJUDA Hajduk kažnjen zbog morbidne pjesme u kojoj se poziva na ubojstvo Zdravka Mamića

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. kolovoz 2017. 18:52

Zbog izgreda navijača Hajduka na nedjeljnom domaćem susretu protiv Istre 1961 na Poljudu Hajduk je kažnjen s 25 tisuća kuna, javlja Slobodna Dalmacija.

Dio navijača Hajduka je uz paljenje pirotehnike na tom susretu pred kraj te utakmice izvikivao morbidnu pjesmu na račun nedavnog napada na savjetnika Dinama Zdravka Mamića.

"Zdravko, Zdravko, Zdravko cigane, tko te ubije heroj postaje, ubit će te Splićani...", što je prijavio delegat susreta Zdenko Blažičević.

Disciplinska komisija HNS-a stoga je "bijele" zbog prekršaja iz sfere rasizma i drugih oblika diskriminacije klub kaznila novčanom kaznom, jer to je ispad zbog kojeg se u slučaju ponavljanja može izreći i kazna zatvaranja (dijela) stadiona.

Xevi Coll Planas, jedan od pomoćnika trenera Joana Carrilla, zbog udaljivanja s klupe na istoj utakmici uslijed nesportskog ponašanja kod izmjene kažnjen je samo ukorom.

Linker
23. travanj 2024 23:43